woensdag 22 januari 2014

De rode adel van china | de nieuwste NSA campagne

De rode adel gaat offshore - Buitenland - TROUW: "De leden van de rode adel, alsmede de namen van bazen van staatsbedrijven en van zeker vijftien van de rijkste Chinezen staan in een uitgelekte database van twee trustkantoren, Portcullis TrustNet in Singapore en Commonwealth Trust Limited op de Maagdeneilanden. Veel van de vennootschappen zijn opgezet met behulp van westerse banken als Credit Suisse, UBS en accountantfirma's als PricewaterhouseCoopers. Zo creëerde Credit Suisse in 2006 een vennootschap voor de zoon van toenmalig premier Wen Jiabao. Bedrijven uit vrijwel alle belangrijke sectoren in de Chinese economie, van de oliebranche tot de mijnbouw en de zonne-energiesector, zijn in de database vertegenwoordigd."

....

"Nu beginnen de autoriteiten daar stappen tegen te ondernemen. Op 1 januari is een wet van kracht geworden die Chinezen verplicht hun bezittingen buiten China zelf te melden, maar de gegevens worden volgens de betrokken autoriteiten alleen gebruikt voor statistische doeleinden, niet voor publieke verantwoording of de bestrijding van corruptie. "


'via Blog this'



Het kan toch niet zo zijn dat corruptie en transparantie hand in hand gaan, want dat is een contradictio in termini. Wie hebben ze daar voor omgekocht? Uit de cijfers blijkt alleen maar dat ze de kas van de maagdeneilanden flink gespekt hebben, nadat ze een inzamelingsactie hadden gehouden voor de redding van een of ander corrupt rampgebied zoals wallstreet, wat de ware communistische geest  bedoelde.
Dit is duidelijk een poging om het chinees handelssucces te ondermijnen met kapitalistische verdachtmakingen (via de NSA?), de zogenaamde bewijzen zijn niet overtuigend en ongehoord.
Als het echte corruptie was dan waren ze het vermogen allang verloren door de befaamde 'plukze' wet.
Het is dan ook een lafhartige rechtstreekse aanval op de chinese maatschappij en zijn volk en glorieuze leiders, nu hebben ze toch echt een slapende reus wakker gemaakt.