vrijdag 10 januari 2014

wisseling van generatie / de cyclus der dingen

Intel wil leiding in ontwikkeling draagbare gadgets | nu.nl/tech | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl:
Ginsberg verwacht niet dat wearables in 2014 al in zeer grote hoeveelheden zullen worden verkocht. Wel wordt volgens hem dit jaar een trend ingezet. "Ik denk dat we over vijf jaar terug zullen kijken naar deze tijdsperiode en zullen zeggen dat de wearable hier echt tot bloei is gekomen."

2013 was rampjaar voor pc-markt | nu.nl/gadgets | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl: "In het vierde kwartaal van 2013 werden er wereldwijd 82,6 miljoen pc's geleverd; 6,9 procent minder dan in diezelfde periode in 2012. Over het hele jaar was er een afname van 10 procent, de grootste krimp van de pc-markt ooit."


'via Blog this'

En zo eindigt de desktop generatie zoals voorspeld in mijn blogpost: http://ratserel.blogspot.nl/2011/07/internet-na-anders-breivik-wie-zijn.html.
Het is nog maar twintig jaar geleden dat windows 3.11 het licht zag.
Iedere generatie wil zijn eigen machine en is er dus elke 20 jaar een andere machine die beter lijkt, en de desktop is zojuist in ons gezicht ontploft, gefeliciteerd generatie Y/einstein. Generatie X had de video en kleurentv om al het bloed in de vietnamoorlog te kunnen zien.
En is er dus volgens dezelfde historische wet een nieuwe oorlog opkomst, waarschijnlijk een met robots.
Het moge duidelijk zijn dat de wearable waar de porno-industrie voor kiest het meeste kans maakt om een geslaagd consumenten artikel te worden, zoals de VHS videoband en windows OS al mochten beleven.
the so-called history of wearables and the creation of the new 20 year hype around it.

Voor het gemak zijn in bovenstaande afbeelding het kompas, de bril en de walkman blijkbaar maar vergeten.
Zo terug-redenerend begon de evolutie van de menselijke taalvaardigheid in de prehistorie eerst als een doventaal dankzij de gebaren, dan als een blindentaal dankzij de stok om te eindigen met een bedoeling en betekenis die over elkaar kunnen zwijgen, en dit ritme zijn we blijven volhouden tot aan vandaag vanwege het kapitaal en de inhaligheid. Het verleden spreekt tot ons in kleine details.
En daarmee is iedere nieuwe machine even zinloos als de voorafgaande.