dinsdag 14 januari 2014

Netneutraliteit in de VS van de baan | en toen ging het licht uit

Netneutraliteit in de VS van de baan | nu.nl/internet | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl: "Dat opent de deur voor Verizon en andere providers om internetverkeer langzamer of juist sneller te maken. Diensten zoals Netflix verbruiken erg veel bandbreedte, waar in de toekomst mogelijk voor betaald moet worden door Netflix. Wel stelde de rechter dat providers aanpassingen aan hun netwerk openbaar moeten maken.
De FCC gaat mogelijk in hoger beroep en kreeg van de rechter alvast enkele handvatten aangereikt om in de toekomst mogelijk toch enige vorm van netneutraliteit af te dwingen.

Europa
Een vergelijkbare discussie is gaande in Europa. In Nederland is er een wet die volledige netneutraliteit afdwingt. Neelie Kroes is echter voorstander van beperkte netneutraliteit. Youtube kan dan bijvoorbeeld afspraken maken waardoor video’s extra snel laden. Providers mogen volgens Kroes echter nooit diensten blokkeren."

'via Blog this'

Het begin van het einde, youtube zal dan vanwege de vele bits dan eerder alleen nog in een (sub?)premium pakket zitten, net zoals alle streamingdiensten, P2P, big data statistieken, of wearables connecties. Het is technologisch gezien een overbodige stap want breedbanderige verbindingen zijn al uitgevonden, het is een handelspolitieke keuze. Dus een aantal hackers zal internet helemaal opnieuw moeten structureren zonder de beruchte DNS-servers. Zodat men niet 4 maal hoeft te betalen voor dezelfde bytes: aan de abonnementskosten van de provider, aan de entreekosten van elke betrokken website en de bestandstransactiekosten van alle files die tijdens het laden van een website moeten worden aangeroepen (een app om de totale kosten van websites laden in de onderste schermbalk weer te geven is dan een onverkoopbaar idee) en nog eens aan de energiemaatschappij. Omdat de contra-revolutie artiesten van de NSA het allemaal niet zelf meer kan opbrengen zonder de commercie en vrezen dat hun afluisterpraktijken gratis gekopieerd zullen worden.
Zo ontstaat er dus digikloof tussen een klasse van beter geinformeerde kapitalistische elite en een klasse met verschraalde info voor degene die niets te vieren hebben, en daaronder weer de digibeten.
Doorzie de google-NSA-shopping complex en hun politiek omdat we er massaal in zijn getrapt, net zoals die rechters omdat ze liever geen geinformeerde mensen in een rechtszaal hebben.
Het is niets minder dan mentaal imperialisme van Amerika.
Save the open internet!


"Waar de eenzaamheid ophoudt, daar begint de markt; en waar de markt begint, daar begint ook het rumoer der grote toneelspelers en het zoemen der giftige vliegen." F.N.