donderdag 27 februari 2014

Het krimcomplot

'Voortvluchtige ex-president Janoekovitsj is in Moskou' | nu.nl/buitenland | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl: "De voortvluchtige afgezette president van Oekraïne, Viktor Janoekovitsj, is in Rusland. Dat meldt persbureau AP op basis van Russische media. Janoekovitsj zou in een "sanatorium" van het Kremlin verblijven, net buiten Moskou. "

 en
Gebouw van parlement Krim bestormd | nu.nl/buitenland | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl: "Tientallen gewapende pro-Russische activisten hebben op het schiereiland Krim, in Oekraïne, het regionale overheidsgebouw en het parlementsgebouw bestormd. De Russische vlag wappert op het dak van het regeringsgebouw en de deuren van het gebouw lijken te zijn gebarricadeerd. Oekraïense media melden dat er bij de bestorming twee doden zijn gevallen. Ook raakten dertig personen gewond. Anatoly Mogilev, het hoofd van de regering van de autonome Krimrepubliek, heeft aangekondigd te gaan onderhandelen met de ongeveer dertig mannen die het regeringsgebouw bezetten. "

'via Blog this'

Het streven naar Lebensraum im Westen kan die russen en oekraine nog een lelijke koppijn bezorgen.
Noord-Korea kan met de lange afstandsraket Unha-3 de krim niet bereiken en stelt over een paar uur een loos ultimatum.

De NATO reageert met een terugtrekking uit turkije. Een bermbom is de vonk in de krim.
Een losgelagen piloot bombardeert het parlementsgebouw van oekraine. Janoekvitsch vermoord poetin en neemt de leiding in rusland.
Wordt vervolgd.