dinsdag 18 februari 2014

'Pyongyang is zo wreed als de nazi's' - Buitenland - TROUW

'Pyongyang is zo wreed als de nazi's' - Buitenland - TROUW: "De commissie vond naar eigen zeggen bewijzen voor het 'verdelgen' van mensen, misdaden tegen de menselijkheid en hongersnood. Ook wordt Noord-Korea beschuldigd van moord, slavernij, marteling, verkrachting, gedwongen abortussen en seksueel geweld."



'via Blog this'




Ze vergeten dat Noord-Korea een arbeidersstaat is en net als in het kapitalisme hebben arbeiders er niks te zeggen. Dat de sociale voorzieningen in Noord-Korea allemaal gratis zijn wordt ook niet genoemd, itt. tot het kapitalistische systeem waar je zonder geld van de honger mag sterven, als (sex)slaaf wordt verkocht, nog eens moet bedelen voor de baan die je al hebt, etc. terwijl je als consument een glamour-smile moet blijven trekken. In het kapitalisme privatiseren ze de sociale voorzieningen en in Noord-Korea decimeren ze het aantal dat een beroep kan doen op de sociale voorzieningen door ze naar werkkampen te sturen. Enkele cijfers: meer dan 300.000 wanbetalers (1,2,3) van de zorgpremie op een bevolking van 16 miljoen nederlanders of 200.000 gevangenen op een bevolking van 24 miljoen noord-koreanen, dus resp. 1,875% en 0,8333% van hun bevolking.  De noord-koreaanse strafkampen zijn net zo onvrij als de financieele straf- en martelkampen in de van regeltjes vergeven kapitalistische overheidsprojecten voor kans- en uitzichtlozen. Het is niet ondenkbaar dat in beide kampen een pan-epidemie kan ontstaan en daarmee het einde van de wereld aankondigen.
In het kapitalisme kan je een carriere vergeten als je de hebzucht en egoisme niet naar de mond praat liegt, in Noord-Korea als je anders denkt dan de Leider.
Het wonderlijke verschil lijkt te bestaan uit het menselijke fysieke leed dat ermee gemoeid is dankzij de alomtegenwoordige onverschilligheid en hardere straffen in welk politiek systeem dan ook.