maandag 5 mei 2014

'Nieuwe zeepbel aandelen in de maak, maar hij knapt pas in 2016'

'Nieuwe zeepbel aandelen in de maak, maar hij knapt pas in 2016':



"Bijna nieuwe zeepbel aandelen

 In de jongste editie van zijn driemaandelijks nieuwsbrief gaat Grantham in op de vraag hoe het is gesteld met het zeepbelgehalte van de huidige beurs.

Zijn eerste constatering is dat aandelen weer relatief duur beginnen te worden vergeleken met onder meer het tienjarige gemiddelde van de winstontwikkeling.

Maar beurskoersen moeten nog wat verder stijgen om van een echt zeepbelniveau te kunnen spreken – voor de statistische liefhebbers: een afwijking van meer dan twee standaarddeviaties van het gemiddelde.

 Voor de Amerikaanse S&P-500 index noemt Grantham hierbij een niveau van boven de 2.250 punten noodzakelijk, wat neerkomt op een stijging van meer dan 20 procent vanaf het huidige koersniveau."



'via Blog this'



De S&P500 staat nu op 1881, dus nog voor de oorlog om Oekraine waarvan het geld beter aan bestrijding van de honger in afrika had kunnen worden besteed. Net zoals de gehele geldbesteding van de entertainment industrie trouwens, dat is hoe decadent en gedegenereerd de westerse samenleving is.
Het westers feestje kan alleen diep in de nacht eindigen. Noord-Korea, Venezuela, Palestina, Afghanistan, Irak en Cuba zijn nooit uitgenodigd en Mexico, Colombia, China en Rusland blijven spelbrekers. En volgend jaar is China de gastheer.