vrijdag 24 oktober 2014

free ebolia

Wel/Niet paspoort afpakken? Laat ze burger van Onthoofdistan worden | Opinie | de Volkskrant: "

'De afschuwelijke gebeurtenissen in de Canadese hoofdstad Ottawa en in Quebec tonen aan dat het inhouden van het paspoort en het aldus beperken van de bewegingsvrijheid van geradicaliseerde mensen geen afdoende oplossing is. Sterker, op grond van die gebeurtenissen zou geconcludeerd kunnen worden dat op deze manier aanslagen in eigen land juist waarschijnlijker worden.'

Volgens Trouw is dat ook de achtergrond van de oproep van PVV-leider Geert Wilders. Hij wil juist dat jonge moslims geen strobreed in de weg wordt gelegd als ze naar het Midden-Oosten willen, maar daarna moet hun de terugkeer naar Nederland geweigerd worden.

...

Nu hebben we 24-karaats mensen uit Quebeck die zich bekeren tot de islam omdat het de coolste gang van de planeet is...In plaats van hun paspoorten in beslag te nemen en die gasten te verhinderen te gaan vechten voor IS, denk ik dat het beter is om te wachten tot ze daar zijn en dan hun paspoort in te trekken."



'via Blog this'

Als we al die jihadisten samendrijven in de IS en er dan een bom opgooien is dat veel goedkoper dan een hele hoofdstad afsluiten en uitpluizen naar een haarspeld gevuld met explosieven. Aangezien ze ook al ontploffen als we ze niet hun paspoort geven moeten we ze blijkbaar behandelen als agressieve toeristen zonder haarspelden. Jihadisten zijn ook al een net zo een onzichtbare vijand als ebola. Als we ze wel hun paspoort geven kunnen ze vluchten naar toeristenplaatsen als liberia, guinee en sierra leone (een gebied dat bekend staat als ebolia), wat wel goed is voor de lokale economie aldaar waar momenteel de paspoorten niet zijn aan te slepen.
Er is geen eenvoudige oplossing zonder dat de IS paspoorten begint te verstrekken, en dat kan alleen door IS te erkennen en op te nemen in de VN zonder dat ze zich misbruikt weten voor bv. ebola. Want de weg van de haat en volledige staatscontrole lukt niet. Wellicht dat de VN de wapens eens neer kan leggen zodat ze zien dat we het menen. En ze ook gelijk secretaris-generaal van de VN maken dan zien ze zelf dat vrede niet zo gemakkelijk is zonder wapens en met honger. De weigering van IS om de wapens op te nemen tegen ebola kan zulk een diplomatieke route in de weg staan.

Indien IS echter wel de strijd wil aangaan met ebolia om het gebied te bevrijden van de heersende repressie en het virus wil onderdrukken met magie en toverij kan de VS niet anders meer doen dan toekijken vanaf een veilige afstand in hun militaire basis aldaar, waar de honger en ebola niet kan toeslaan. Hierdoor neemt echter de kans aanzienlijk toe dat de ebola en de honger het potje gedekt zullen houden over de vrijheidsstrijd voor ebolia.