woensdag 8 oktober 2014

Slag om Kobani aan de poort van Turkije

Slag om Kobani: nieuwe gevechten en luchtaanvallen - Buitenland - TROUW: "De zeven mensenrechtenorganisaties, waaronder de Koerdische Organisatie voor Mensenrechten en de Organisatie voor Mensenrechten in Syrië, menen dat het offensief van IS rond Kobani een 'duidelijk geval van vervolging en etnische zuivering' is.



 Als gevolg van de gevechten zijn al bijna 280 duizend mensen op de vlucht geslagen. Zij vrezen voor 'moorden, executies, onthoofdingen, doorgesneden kelen, chaos en ontvoeringen'

"



'via Blog this'



Het is nog veel te vroeg om te oordelen of IS wel zo slecht is geweest. pas na een oorlog kunnen we dergelijkheden vaststellen, aangenomen dat er een archief van is aangelegd.
De objectiviteit van NPO en andere commerciele nieuwsvergaringsdiensten is in deze ook al zeer discutabel.
En mocht IS dan uiteindelijk doorstoten naar Istanbul, Athene, Rome, Berlijn, New York dan worden de kansen groter dat de hele historie toch  herschreven moet worden vanuit islamitisch oogpunt.
Waarbij het zomaar zou kunnen dat de ongelovige vluchtelingen slechts lucht hadden gekregen van een uitverkoopactie in turkije en daarheen massaal een sprintje trokken.
En als we ze niet rustig laten uitvechten zullen we nooit weten wat de inhoud van de ware islam behelst, want is evolutie van de menselijke gesteldheid niet een zoektocht naar waarachtige kennis door onbevredigde nieuwsgierigheid?
Ondertussen is een nederlands welkomst comitee voor de aanstormende IS bevrijders door de gekweekte angst ook helemaal niet misplaatst, hier in de straat zijn ze er al bezig mee aangezien onze eigen regering weigert wapens uit te delen onder de bevolking waarmee we ons kunnen verdedigen.