woensdag 21 januari 2015

Het europose huis


Fhotographer Fabrice Robin  http://www.2photo.ru/en/post/33587

Sinds charlie hebdo heeft europa kleur bekent en werken alle veiligheidsdiensten nauwer samen om het europese huis veilig te houden. Sinds charlie hebdo voelen europeanen zich weer europeaan en krijgt de europeaan een gezicht. De cooperatie europa is met euros een 19 koppig monster maar met hetzelfde doel. Het gearmd samen wandelen in de protestmars van bijna alle westerse en sommige niet-europese politieke leiders moest dit ook zeggingskracht geven.
Het militair beveiligen van brussel, de hoofdstad van europa, is hiervan een symptoom en de pegida reactie op parijs ook. De kleinere staten mogen niet te lang een afwachtende houding aannemen aangezien aan de europse oostgrens weer oorlog woedt. De paus roert zich ook al als een middelpunt van de europese lingua franca en bestrijden we allen diezelfde ziekte: de satire op onze vrijheid die we privacy plegen te noemen. Zoals de lingua franca van amerika de TV en film is, zo is de europese lingua franka de buiten-democratische veiligheidsdienst omdat europa een traditie heeft met heersers.
Het kan zijn dat sommige links een andere teneur hebben dan in deze post staat maar ook daaraan zullen de veiligheidsdiensten het een en ander aan gaan doen.