maandag 16 februari 2015

de seksualisering van de beleefdheid

De hoogopgeleide man is de winnaar in de liefde - archief nrc.nl: "„Ik voorzie een steeds groter wordende groep laagopgeleide mannen die geen partner zal vinden, nooit kinderen zal krijgen en vaker werkloos zal zijn. Ik noem dat de groep ‘dolende mannen’.”

Dolende mannen zijn nergens goed voor?

 „Ze zullen best een rol krijgen als maatje, of als toyboy voor de seks. Maar zodra een vrouw aan gezinsvorming toe is, gaat ze met andere criteria zoeken.”
...
Niet alleen het gestegen opleidingsniveau van vrouwen verstoort de relatiemarkt, zo zegt Latten. Door de ontkerkelijking, de acceptatie van anticonceptie, de lossere normen over gezinsvorming, en de emancipatie, wordt het steeds moeilijker een relatie vol te houden. Alleen de romantiek is nog over als basis voor een relatie.
...
U beschrijft in uw boek de opkomst van de matriarchale samenleving.

„Ja. Vrouwen zullen steeds vaker de rode draad vormen in het leven van een kind. We maken de overgang naar een moedermaatschappij.”

Het beste nieuws sinds tijden.

Lacht. „Nou, niet voor de mannen. Vrouwen hebben in een patriarchale samenleving altijd nog de functie van moeder. Mannen zijn in een matriarchale samenleving alleen nog maar verwekker, en die functie zal door steeds minder mannen worden vervuld.”

Mannen zijn de grote verliezers.

„Ja. In de Scandinavische landen lijken vrouwen die voor het eerst zwanger zijn nu al een voorkeur voor een dochter te hebben. Omdat meisjes minder problemen opleveren, het beter doen op school. Mannen worden minder gewild.”

Vrouwen waren decennia de underdog, nu zijn de mannen aan de beurt.

„Misschien is het een nieuwe fase in de evolutie: alleen mannen die voldoen aan nieuwe kwaliteitseisen – bepaald door vrouwen – krijgen de gelegenheid zich voort te planten.”

Singles

Nederland telt op dit moment 2,6 miljoen alleenwonenden. Verwacht wordt dat er in 2030 3,4 miljoen singles zijn. Het aantal scheidingen zal toenemen de komende jaren, zo schetsen Jan Latten en Malou van Hintum in hun boek Liefde à la Carte.
...
Vooral hoogopgeleide vrouwen zullen de komende jaren moeite hebben een partner te vinden, zo schetsen Latten en Van Hintum.

Hoogopgeleide, gescheiden, mannen daarentegen, worden steeds populairder op de relatiemarkt. Zij hebben al bewezen zich te kunnen binden en zullen vaker met meerdere vrouwen achter elkaar kinderen krijgen.

"

'via Blog this'

Door de beleefdheid van mannen konden deze vrouwen hoogopgeleid worden omdat ze ook naar de beleefdheid verlangden.
In een matriarchale maatschappij zijn de hoogopgeleide vrouwen dan niet meer beleefd om de beleefdheid zelf, maar misbruikt men ook beleefdheid al dan niet om er geweld, seks of geld voor te krijgen. Door zulk een losse moraal en zeden heeft zelfs romantiek geen kans meer en worden de zgn. dolende mannen lone wolfs, wat toch al een trend van onze tijd is.
Wat gaat het matriarchaat echter doen met deze laaggeschoolde, bierzuipende, comaneukende, verkeerd grappende, knok- en schietgrage, voetbalfanatieke, onbeleefde en platvloerse mannen doen? Een opleiding geven in kamp hersenspoeling zal een mogelijkheid zijn als tegen die tijd het huishoudboekje van de staat of europa geen puinhoop is, en hen het huishouden laten doen is als een gevecht tegen zijn kuisheid en kan over 20 jaar beter door robots gedaan worden.
In het matriarchaat ontstaat dus een onderklasse van onverbeterlijke rednecks, waar zo'n 5 eeuwen geleden de beste pioneers en ontdekkingsreizigers uit voort kwamen, die nu dus geen helden meer op aarde kunnen zijn zonder de laagopgeleide vrouwen. Dat het masculinisme dan ook in nederland voet aan de grond zal gaan krijgen is dus slechts een kwestie van tijd, of moeten we toch vrezen dat masculiniteit in nederland steeds meer vrouwenpraatjes krijgt?  En gaat men dan steeds meer lijken als man op de vrouw die men wil hebben? Als vrouwen net zo onbeleefd als mannen werden is dat dan een mannenzaak, en is daarmee mannelijkheid/masculiniteit een achterhaalde zaak? Op internationaal nivo is er echter al van alles op dat vlak te beleven bv. the MGTOW movement.
Mannelijkheid is zo bezien dan niets meer dan je eigen opvatting over de grote van verschillen tussen mannen en vrouwen en moet hetzelfde gelden voor wat vrouwelijkheid is. Is onnozel, zacht, lief, behulpzaam, gevoelig, grillig, besluiteloos, zwak, onbetrouwbaar, meegaandheid en elk ander rolbevestigende attribuut voor de vrouw in enige mate ook aan mannen toe te dichten? En zo niet dan zijn beide in menselijk opzicht een onvergelijkbare bezopen leugen over de onvergelijkbaarheid van de valse trots over echte mannelijkheid/vrouwelijkheid dat echter niet alleen tussen de oren zit. Echte mannen en vrouwen hebben als premisse nooit beleefdheid en aardigheid nodig omdat met sex, geweld en geld (de duivelse drieeenheid) alles wordt opgelost zoals koolzuur in bier is opgelost terwijl het bier niemand met je bespreekt. En met zulke hatelijke stommelingen is het ongewoon beleefd om doodsbang te zijn en geen andere belijdenis te hebben. In het matriarchaat lijkt er voor preutsheid als eindresultaat van de seksualisering van de beleefdheid (wat vooral in de pubertijd plaats vind) echter ook weer geen plaats te zijn gereserveerd aan tafel naast de hedonistisch obligate schoonheid.