donderdag 26 februari 2015

de toekomst van intelligentie

Genen ontdekt die menselijk brein relatief groot maken | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl: "Wetenschappers hebben enkele genen gelokaliseerd die het menselijk brein bijzonder groot maken in vergelijking met bijvoorbeeld apen.
Het gaat om een stukje van de menselijke genetische code dat HARE5 wordt genoemd.

Als dit genetische materiaal wordt geïnjecteerd bij proefmuizen wordt het brein van de dieren twaalf procent groter dan de hersenen van muizen die een vergelijkbaar stukje DNA krijgen van chimpansees.

en:
Google-computer leert zelfstandig gamen en verslaat mensen | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl: "Het kunstmatigeintelligentiebedrijf Deepmind, dat begin 2014 door Google is overgenomen, heeft een computer ontwikkeld die zelfstandig leert hoe games gespeeld worden en uiteindelijk mensen verslaat. Dat meldt MIT Technology Review. Deepmind werkt al langer aan computers die op eenzelfde manier leren als het menselijk brein, en combineert de rekenkracht van een computer met kunstmatige neuronen die verbindingen leggen.


"


'via Blog this'

De toekomst is aan intelligentere machines en intelligentere dieren, die het dan samen maar moeten uitzoeken omdat de hele mensheid zich vervolgens laat invriezen, of gaan we gespreksgroepen organiseren met machines en dieren?