donderdag 13 augustus 2015

Alphen aan den Rijn stelt aannemer aansprakelijk voor brugongeval - nrc.nl

Alphen aan den Rijn stelt aannemer aansprakelijk voor brugongeval - nrc.nl: "Ironie van het ongeluk is dat de renovatie van de in 1955 gebouwde Julianabrug de oplossing had moeten zijn van problemen die Alphen al jaren plagen. In november 2011 nog zei wethouder Kees van Velzen (CDA) dat zijn gemeente aan een ramp was ontsnapt. Roest in de draaipunten van de brug zorgde voor onmiddellijk instortingsgevaar."



'via Blog this'



De brug werd in 1953 gebouwd, en terugredenerend naar de bron van deze aaneenschakeling van fouten komen we via koningin juliana en haar de watersnoodramp bij de afdamming van de oude rijn in 1122 en de eerste brug in castellum Albanianae door de romeinen, en via de schietpartij in de ridderhof en inwoner matthijs van heijningen, en via de zusterstad van alphen bij oudtshoorn in de provincie west-kaap in zuid-afrika die bekend staan om hun struisvogelteelt, stedelijk mismanagement en corruptie. In de west-kaap ligt ook kaap de goede hoop waar de WIC een monopolie op de slavenhandel bezat. Weer terug naar nederland via KL4103 waar zwarte piet in 2014 het hele sinterklaasfeest bederft en er geen brug geslagen kan worden zonder kleur te bekennen. Dus eindigend bij het regeerakkoord van kabinet rutte 2.




Waarschijnlijk was het kabinet al gevallen als het brugdeel in alphen niet gevallen was. Want wie gelooft er nu nog dat het kabinet nog zal vallen?
Ondanks dat het kabinet met rusland al helemaal geen bruggen slaat. Het debacle van Sochi waar handelsbelangen zwaarder wogen dan boycotten zoals andere landen wel deden, met als dank dat we uit de lucht werden geschoten en zelfs onze bloemen niet meer kwijt kunnen. Het kabinetsbeleid is symboolpolitiek geworden omdat ze bruggen al politiseren. Maar dat krijg je met hem als foutloze gastdocent maatschappijleer die de rest van de bevolking laat betalen voor zijn falen door alle taken waar kritiek op was te delegeren naar gemeentebeleid. Het is symptomatisch dat zelfs een jonge meisje niets meer van zijn slogan kan begrijpen.
De aannemer kan zijn gezicht alleen nog redden door te stellen dat er in de hijskranen russische onderdelen zaten.