donderdag 6 augustus 2015

Deze geluiden stuurde NASA naar buitenaardse wezens - nrc.nl

Deze geluiden stuurde NASA naar buitenaardse wezens - nrc.nl: "In 1977 lanceerde ruimteorganisatie NASA twee ruimteschepen om de randen van het zonnestelsel te onderzoeken: Voyager 1 en Voyager 2. Inmiddels bevinden deze zich op miljarden kilometers van de aarde.



Behalve het halen van informatie uit de ruimte, wil NASA ook informatie zenden: aan boord van de twee ruimteschepen werden ‘gouden platen‘ geplaatst, vergulden koperen platen met opnames van geluiden en afbeeldingen van de aarde. Je kunt de gouden plaat zien als “een soort tijdscapsule”, schrijft NASA, “bedoeld om het verhaal van onze wereld te communiceren met buitenaardse wezens”. De collectie werd destijds samengesteld door een commissie onder leiding van hoogleraar Carl Sagan van de Amerikaanse Cornell University."






'via Blog this'



Wel merkwaardig, overbodig en een verspilling om nog een gouden plaat uit te delen aan aliens in de kosmos waarvan we nooit iets anders hebben gehoord dan stilte, mits het waar is dat na een afstand van vele tientallen lichtjaren ze ons nog kristalhelder kunnen ontvangen via onze tv- en radiosignalen die we met lichtsnelheid de ruimte inschieten.
De premisse dat ruimtereizen zonder radiotelescopen niet mogelijk is is een valse premisse omdat een buitenaardse beschaving die voyager vindt vanaf dat moment wel de mogelijkheid van ruimtereizen beseft maar (nog) geen radiotelscoop heeft anders hadden we wellicht aan zekerheid grenzend eerder van ze gehoord. En hun dus al kunnen weten hoe dom, hebzuchtig en onaardig we zijn omdat we opzettelijk verzuimden om een bouwschema van een radiotelescoop mee te sturen met voyager omdat we met dezelfde logica van ons dus hoopten te verhinderden dat ze gaan ruimtereizen. Met als enige uitzondering dat hun radiotelescopen op religieuze gronden al verboden werden op hun planeet, wat op zich ook een hele prestatie is in vergelijking met aarde. En nergens kunnen hun echter afleiden dat dat bouwschema er niet bij zit wegens zogenaamd ruimtegberek op de plaat zonder zich gefopt voelen.
Als onze gouden plaat zonder krassen een kleine 18 lichtjaar ver weg van aarde wordt gevonden en het lukt ze om onze voyagerplaat op de juiste snelheid te laten rondraaien mogelijk dankzij een juiste interpretatie van de instructie symbolen (zie diagram hierboven) of zelfs ondanks de onleesbaarheid van die instructie symbolen dan krijgen we wellicht over een kleine 80.000+ jaar ook een gouden plaat van de aliens met een verzameling van onze vervelende commercials welke ze vonden tussen al het tv- en radioverkeer van ons,  alleen maar om ons te laten zien dat ze het al (radiotelescopen) hebben. Samen met een foto van hun met de satellietschotel van voyager in gebruik als fruitschaal op de achtergrond als teken van hun humor of domheid.


Indien echter onze tv- en radiosignalen eerder of later werden opgepikt dan voyager of pioneer dan ligt een interstellair misverstand op de loer omdat niet uitgesloten kan worden dat onze tv- en radiosignalen op zijn best oorlogszuchtig, irritant en aanmatigend zijn en dat dat kruist met onze vredesboodschap aan boord van voyager of dat het juist kruist met hun oorlogsverklaring dan wel vredesboodscap via radiosignalen of haastig geassembleerd mogelijk sneller dan licht ruimtevehikel aan ons.
En ze zullen zich nog veel meer gefopt voelen als de locatie aarde tegen die tijd niet meer bestaat op de plek zoals aangegeven op voyager, en wie weet wat voor lange tenen aliens hebben en hoever ze zullen gaan om de grappenmaker van die kaart te pakken te krijgen.
Ze kunnen dus al 38 aardjaren weten dat, dankzij ons ruimtereizend tv- en radiosignaal, we een voyager hebben gelanceerd indien ze radiotelescopen hebben zonder dat wij weten wat zich tot 38 lichtjaar ver van aarde aan intelligent leven bevindt dankzij de (terechte) oorverdovende stilte van hun kant.
Een tijdspanne waarin hun onontdekte galactische federatie in die zone vam 38 lichtjaar genoeg tijd had om onze signalen te decoderen en alle tijd heeft om te mobiliseren ondanks onze hebzuchtige vredesboodschap.
Wat aanleiding had moeten zijn om onze DNA en menselijke anatomie niet prijs te geven middels de plaat aan boord van voyager (en daar had makkelijk het radiotelescoop bouwschema voor in de plaats kunnen staan) want dat is in het strategisch voordeel van de nog te ontdekken galactische federatie.
En als IS uiteindelijk de wereld domineerd is dat ook in het voordeel van het galactische federatie omdat islam geen radiotelescopen nodig heeft (islams enige radiotelescoop te Irak is nooit afgebouwd welke wellicht alleen was gebuikt om de koran de ruimte in te seinen) maar liever dat geld aan nucleaire centrifuges besteed, totdat ze de jihad naar andere planeten zullen exporteren. Tegen de tijd van een alien feedback is onze beschaving hopelijk al zo wanhopig geavanceerd dat we geen pijl en boog of commercials meer nodig hebben. Maar misschien komen de aliens alleen maar omdat ze onze vrouwen willen versieren en neuken, ze weten er de modus operandi van door de ruimtereizende tv-signalen.
Voyager is momenteel 0,00208 lichtjaar ver weg van aarde en de teller loopt maar we moeten al constateren dat de NASA speelt met vuur.
Alle menselijke eigenschappen hier zijn toegedicht aan aliens is uiteraard een noodzakelijk kwaad vanwege een gebrek van de menselijke natuur.