zondag 23 augustus 2015

Wespenheul al na één dag failliet

Wespenheul al na één dag failliet:



Flickr-cc-Jamie-McCaffrey.jpg


De feestelijke opening ten spijt, is de Wespenheul in Helmond al na één dag failliet. Het educatieve familiepark wist slechts twee bezoekers te trekken. Door het faillissement komen zestien medewerkers en twaalf miljoen wespen op straat te staan. “Dit is een onmetelijk drama.”

Directeur Jeffrey Kistemaker is teleurgesteld over het fiasco: “Het leek zo’n goed idee. Als mensen een wesp zien, laten ze alles liggen waar ze mee bezig waren. Wij dachten die notie te vertalen naar een vernieuwend concept dat past in deze tijd: een echte wespenexperience. Maar blijkbaar was de vraag naar een dagje stekende insecten kijken toch niet zo groot als wij dachten.”

Nynke Schaafsma (39) en haar zoontje Job (6) waren zondag de enige bezoekers van de Wespenheul. Nynke vindt het jammer dat het park het niet heeft gered: “Het leuke was dat de wespen vrij mochten rondvliegen. Je hoefde ze dus niet achter de tralies te bekijken, ze konden lekker in alle vrijheid hun gang gaan. Soms kwamen er ook enkele tientallen op je zitten. Job was aan een stuk door aan het kraaien van plezier.”

Kistemaker krijgt tranen in zijn ogen als hem gevraagd wordt wat er nu met de twaalf miljoen wespen gaat gebeuren: “Ik weet het eerlijk gezegd echt nog niet. Ik zou ze zo in huis nemen, maar ik heb er de ruimte niet voor. Maar als je bedenkt dat er pas nog een jong wespje geboren was, dan breekt je hart.”