zaterdag 31 oktober 2015

TV-recensent Geelen maakt zich zorgen om 'arrogante' televisiewereld | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

TV-recensent Geelen maakt zich zorgen om 'arrogante' televisiewereld | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl: "

Extremen



Behalve zijn kanttekeningen bij 'hulp-tv' is Geelen na zeven jaar televisiekijken nog iets anders opgevallen: de hang naar extremen op tv.

"Als je niet meer naar buiten gaat en alleen tv zou kijken, dan denk je dat Nederland in brand staat. Vol asielzoekers waartegen we ons moeten wapenen, omdat ze onze dochters gaan verkrachten. En je denkt dat het morgen binnen blijven wordt, want het is code oranje en de blaadjes vallen. Er wordt de hele tijd in extremiteiten bericht op tv."



 Bang

"We worden bovendien voortdurend bang gemaakt. Op een en dezelfde avond kijk je naar Opsporing Verzocht, daarna naar Opgelicht en op het andere net is een documentaire over inbraken. Als ik daarna de hond ga uitlaten voel ik me een stuk onrustiger. Dat is toch wel gek, want de criminaliteitscijfers zijn al een tijdje aan het dalen. Ik zal niet ontkennen dat er wel eens iets gebeurt op straat, maar tv hangt aan elkaar van extremiteiten. Ook in die hulpprogramma's. Iemand is niet 5 kilo te zwaar. Nee, iemand is 185 kilo te zwaar.""



'via Blog this'



En het gaat alleen nog maar om aandacht en niet zozeer om kennis te verspreiden, dit alleen al door de wedijver met internet. Je aandacht heeft niks aan TV of internet want ze doen niks met de aandacht omdat die aandacht niks aan weten zou hebben. De leugen is interessant gelogen en een leugen is voor het weten per definitie oninteressant. Aandacht is gepolitiseerd door internet, dankzij het getouwtrek tussen google en facebook.