dinsdag 31 januari 2017

De mad max theorie

Het is duidelijk dat de amerikaans politiek inzake de klimaatcrisis drastisch is gewijzigd, ze gaan niets meer delen of samenwerken om te overleven. Waarschijnlijk is de klimaatcrisis erger of eerder dan ze ons hebben doen willen geloven, en de brief van Donald Tusk doet vermoeden dat ook de EU harde keuzes moet maken. Al ontkent het nieuwe USR het bestaan van een klimaatcrisis, hun agressieve huidige beleid is met geen ander motief te verklaren en alleen hiermee zijn Trumps acties voorspelbaar. Om nog aan grondstoffen te komen zal de EU zich bijeen moeten pakken en een front vormen, voordat de USR en Rusland of China dat doet op arabisch grondgebied.
De keuze die we nu maken is toekomst bepalend, maar het blijft een dilemma waarvan de uitkomst steeds hetzelfde is: oorlog, of minstens een voorbereiding daarop dankzij een amerikaanse kleptocratie in ontwikkeling die wellicht escaleert Of we nu gaan samenwerken met de EU of China, of uit de EU stappen omdat we denken mee te kunnen doen met het nieuw fascistisch amerikaans imperium.
Veel hangt af hoe de media deze boodschap van Tusk gaan verkopen, is het een keuze van een elite of gaat het iedere europeaan aan? En of ze duidelijk kunnen maken dat het populisme hier net zo stompzinnig leugenachtig zal zijn als Trump heeft aangetoond in de USR!
De enige andere hoop is dat Melania Trump een undercover FBI agent is, of dat Donald Trump een alien is gehuld in het kostuum van een mensenlichaam.
De eerste amerikaanse doodseskaders in Yemen zijn al geland om mensen hun vlucht te verhinderen.




Het is duidelijk dat de manier van communiceren van de EU veel te ingewikkeld is en de leugens te ondoorzichtig zijn, wat de belangrijkste reden kan zijn van het ontstane populisme.
Maar indien men bedenkt de Europa altijd het sluwste politieke continent is geweest, dan verstaat men meteen dat de USR ergens in is getrapt met Trump waar alleen de EU van profiteert. Totdat het hele kaartenhuis net zo in elkaar stort zoals ermee de vorige wereldoorlogen begonnen omdat er plotseling werdt gedacht dat het tijd was voor duidelijkheid. Als het europa van nu nog in staat is tot machtspolitiek.
Als de USR was blijven samenwerken hadden we nog heel ver kunnenkomen: