zondag 3 maart 2013

darwin

Als sinds het darwinianisme de mens zijn leegte zou moeten vullen met sex ipv. met god, omdat god zich niet aanpast noch een hand heeft in de evolutie,  dan is dat de geestelijke implicatie van het darwinianisme. Hele schoolklassen wordt geleerd dat sex het antwoord is. Aangezien in de daarvoor gelegen tijd het aan sex ook niet ontbrak, mag men concluderen dat de gelovige net zo gecorrumpeerd was als de moderne matrialistische athiest.
De reden dat god verkrachting niet in zijn 10 geboden pleurde heeft eenzelfde wortel, deuteronomium 22:28-29. Wat onkuisheid 500 tot 3000 jaar geleden betekende laat zich raden.
De evolutie van de religie eindigt aldus als een religie van evolutie.
Net zomin als evolutie design was, was god een design.
Het waren de menselijke aantallen die noopte tot dat concept, boven de 1 miljard mensen op aarde was een kritisch punt. De afstanden tussen de mensen onderling was zo klein geworden dat men die leegte niet meer hoefde te vullen met god.
Want het was mogelijk geworden de leegte te vullen met een medemens. 
Als men die 1 miljard mensen op gelijke afstand van elkaar zette op het aardoppervlak dan was de oppervlakte per mens, exclusief de wateroppervlakten, niet meer dan 144000m2, of 7 personen per km2, tegenwoordig is dat gekrompen tot nog maar 20000m2 oftewel 50 personen per km2. De afstand tussen twee mensen is dan gekrompen resp. van 1350m naar 160m en zal alleen nog maar kleiner worden.
Sex wordt binnenkort dus ook een onnodig concept, leve het transhumanisme.
Als ik gelijk heb, maar of dat de leegte vult.