vrijdag 1 maart 2013

Fuentes pakt bolletjesjas in doktorenklassement

Fuentes pakt bolletjesjas in doktorenklassement:
Dopingarts Eufemiano Fuentes heeft zijn tweede ritzege gepakt in de Ronde van Langkawi. Door de overwinning neemt de arts van Movistar de bolletjesjas over van Geert Leinders.
De Belg van Lotto-Belisol had bij de eerste ontsnapping twee renners mee in de kopgroep. “Op dat moment denk je, dit ziet er goed uit. Die jongen van Fuentes was enkel nog knarsentandend aan het linkeballen,” aldus de Belgische teamarts.
Vlak voor de slotklim gaf Leinders de overwinning uit handen doordat Jelle Vanendert en André Greipel bewusteloos van hun fiets vielen. De valpartij zou een gevolg zijn van een overdosis van het prestatiebevorderende maar ook geestverruimende middel 2C-B. Vanendert: “Op zestig kilometer van de streep zag ik dat we ineens achtervolgd werden door een roze gorilla. Toen zijn we als kopgroep echt tempo gaan maken. Op een gegeven moment hadden we een voorsprong van een half uur en daarna weet ik eigenlijk niks meer.”
Leinders wijt de bewusteloosheid van zijn renners meer aan een conditieachterstand dan aan het gebruik van 2C-B: “We zijn nog op zoek naar de juiste dosering. In deze fase van het seizoen is ook nog niet iedereen topfit, dus dan zie je sommige renners te vroeg van hun stokje gaan, maar dat hoort erbij.”
Fuentes rustte zijn renners toe met een combinatie van EPO, CERA, cortison, testosteron, bloedtransfusies en clenbuterol. Die behoudende tactiek pakte goed uit. “Voor het publiek is het misschien saai, maar het gaat ons om het resultaat. Dit is niet alleen mijn overwinning maar zeker ook die van mijn renners, die mij elke keer weer op fantastische wijze ondersteunen.”
Leinders ontkent dat het klassement al beslist zou zijn: “In zware rondes heeft elke arts wel eens mindere dag, dus daar moeten we op hopen. Al is het zeker geen schande om te verliezen van een Fuentes in bloedvorm.”