zaterdag 27 juli 2013

jezus is dood en onverkwikkelijk

De gehele bijbel door wordt Jezus voorgesteld als een humorloze, ongezellige en recht door zee gaande spelbreker als zijnde zijn persoon. Niet bepaald de karakteristieken van een sociaal mens itt. tot het geweten waarvan hij getuigde en profeteerde. Of wilde hij daarmee enkel de farizeers en romeinen het bloed onder de nagels vandaan klieren?
Het overdenken waard, zeker als men bedenkt dat juist judas er de penningmeester van dat stelletje halve zolen was. Het kan geen toeval meer zijn dat de mensenvisser in al zijn ironie, ondanks de mond-op-mond reclame, toch geen herder bleek. Misschien was het wel een enorme pestkop die zelfs tijdens de kruising nog zijn medegekruisigden hun rust om te sterven niet gunde.
Het kan toch niet zo zijn dat de meest nobele onder de mensen niks menselijks had, zoals een kaartje leggen, pilsje pakken, boodschapjes doen, perkamentje lezen, sjekkie draaien, koffie leuten, viltje gooien. Niets van dat alles, meneer veranderd liever wijn in bloed en brood in vlees, als dat kon. Misbruik van de goedgelovigen maken omdat hij de binnenkant van de bibliotheek van Alexandrie ook nooit had gezien. En maar collecteren voor zijn shows, het is duidelijk een geval voor het cold case team. Iemand moet hem erbij gelapt hebben, de verdenking valt op judas maar van wie weten we dat, niet van judas zelf! En jezus zelf had niet meer de tijd voor een aanklacht tegen judas aangezien zijn arrestatie hem verkeerd bezig hield, en de rest van de meelopers en lijntrekkers deden ook niets.
Heeft jezus de pestkop hier een steekje laten vallen?
In de lijkwade van turijn moeten de verborgen clou's zich nog bevinden zoals bv. een zaadje van een dadelboom of een gemmumificeerd mestkevertje, wellicht dat de fabrikant van dat dundoek ook een sluier kan oplichten. Ik stel voor om met pasen allemaal naar de sint pieter in Rome te komen en te eisen dat deze zaak opnieuw tegen het licht gehouden wordt.