zondag 15 november 2015

De dreiging van een Franse burgeroorlog - Aanslagen Parijs - TROUW

De dreiging van een Franse burgeroorlog - Aanslagen Parijs - TROUW: "Als geen tsunami aan arrestaties op deze aanslagen volgt, als geen handlangers opgespoord kunnen worden, zal de argwaan en de twijfel de nieuwe funderingen van de Franse samenleving worden. Met alle gevolgen van dien. Blijven roepen dat deze aanslagen niets te maken hebben met de islam die een religie van vrede en liefde is, zal bij de Fransen niet meer werken. Wat wel kan werken zijn massale anti-IS demonstraties die door de 4 à 8 miljoen (Franse) moslims georganiseerd moeten worden. Voor deze aanzienlijke minderheid van de Franse bevolking is er geen ander alternatief."



'via Blog this'



Of het construeren van een geweldloze jihad, waarbij zwaarden en kogels omgesmeed worden tot stakingen en bloemen. Waarbij de integriteit van de moslim gelovige strikt gescheiden wordt van de zuiverheid van zijn geloof, en een politiek orgaan hierop toezicht houdt. De scheiding van moskee, school en gekkenhuis is dan hiermee een eigenlijke aanvaarding van westerse gebruiken en de wil van allah. Kopje koffie?

 
Het is duidelijk dat het conflict tussen geweldloosheid en gewelddadigheid vs. westers materialisme en zuiverheid van geloof door de grote meerderheid van moslims niet op de spits wordt gedreven.
En het zijn die moslims die de oorlog gevlucht zijn en daarmee feitelijk dezelfde vijand hebben als het westen. Maar enkele subversieve elementen saboteren de assimilatie van europese moslims en spelen daarmee het amerikaans imperialisme in de kaart.

https://nlerinmr.files.wordpress.com/2014/06/abu-dua-caption-aliases-dr-ibrahim.jpg

De jihad van het kalifaat is van een zelfde orde van magnitude als de europese heksenvervolging tussen 1450 en 1750, die een aanleiding waren tot de godsdienstoorlogen tussen protestanten en katholieken van 1522 tot 1648 en waar amerika groot door is geworden. Het ergste volgens deze analogie moet dus nog komen aangezien de moderne heksenvervolging een europese moslimvervolging is.
Maar blijkbaar is gisteren uit vrees voor europese moslimvervolgingen de oorlog verklaard aan een religieuze staat door de seculaire alliantie, en we weten allemaal dat dat geen enkele garantie is omdat een natie dat vecht voor het behoud van zijn geloof mogelijk fanatieker is dan een vrijheidsgedachte in vrijheid kan bewerkstelligen, wat blijkt omdat IS voorafgaand aan de oorlogsverklaring al gebombardeerd word sinds augustus 2014.
En zoals in elke goeie ruzie wordt uiteindelijk ook hierin de aanleiding vergeten terwijl ditmaal de klimaatcrisis als arbiter meespeelt.