woensdag 4 april 2012

Ook offline genegeerd worden doet pijn

Ook offline genegeerd worden doet pijn: Genegeerd worden op Facebook doet net zo’n zeer als genegeerd worden in de ‘echte’ wereld. Dat blijkt uit onderzoek. Wetenschappers vroegen 275 studenten om zich in te beelden dat ze tijdens een conversatie werden buitengesloten. Daarna moesten de proefpersonen aangeven hoe dat voelde. De studenten gaven aan dat ze dachten dat in zo’n situatie hun gevoel van eigenwaarde een flinke deuk op zou lopen. Ook verwachtten ze zich ellendig te voelen. Het maakte daarbij niet uit of de buitensluiting online of in de ‘echte’ wereld plaatsvond. Wel dachten de proefpersonen dat het online niet zo hard aan zou komen. Experiment Wetenschappers lieten in een tweede experiment 77 proefpersonen kennismaken met onderzoeksassistenten die de opdracht gekregen...''

Voor ouderen geld dat na gewend te zijn aan genegeerd te zijn in de echte wereld maar nog niet te zijn genegeerd (chatten!) online, dat een online afwijzing daarna niet meer te vergelijken is met het gewende negeren in de werkelijke wereld. Bedankt cafeidioten wiens inlevend vermogen niet meer bevat dan een orgasme en wiens support net zo hol is als het vat, die je offline (fysiek) met toegang bezwendelen om online (virtueel) een uitgang te hebben en er nergens respect te halen viel omdat ze liever op je pik blijven staan omdat alleen lulligheid scoort, was negeren nou zo moeilijk te snappen?. Maar je wel een veel te hoge prijs laten betalen voor het kloten bagatalliseren. En ook nooit zullen vinden dat ze iets goed te maken hebben omdat het feestje er toch altijd uit de hand liep.

Het is hetzelfde als mensen die offline boeken van je lenen maar ze nooit terugbezorgen en maar ze wel online te koop aanbieden.