vrijdag 28 september 2012

Burgemeester Haren: ‘Kom niet naar stille tocht’

Burgemeester Haren: ‘Kom niet naar stille tocht’:
De stille tocht die voor aanstaande zaterdag gepland staat in de gemeente Haren dreigt uit te lopen op een catastrofe, zo vreest het gemeentebestuur van Haren. Nu al hebben zich op Facebook ruim 40.000 sympathisanten aangemeld.
De stille tocht is een initiatief van twee Groningse bewoners, die daarmee hun steun willen betuigen aan de Harense bevolking na het dramatisch verlopen Project X van afgelopen weekend.
Initiatiefneemster Emma Groenendijk: “We hopen dat men massaal komt opdagen om het punt te maken dat dit soort grootschalige rellen niet kunnen. We willen langs de plaatsen lopen die het zwaarst door de mensenmassa zijn getroffen. Vooral oudere bewoners die angstig zijn geworden door de rellen van afgelopen zaterdag, moeten weten dat we achter ze staan.”
Burgemeester van Haren Rob Bats is niet gerust op goede afloop en roept mensen op om niet aan de tocht deel te nemen. ”De geplande route leidt dwars door het centrum, onze inschatting is dat dit met grote groepen mensen niet zo goed kan. Uiteraard weten we niet hoeveel mensen daadwerkelijk zullen komen, maar we moeten met alle scenario’s rekening houden.”