donderdag 27 september 2012

woningnood opgelost

RTL Nieuws - Huurder meer kwijt door nieuw puntensysteem: De nieuwe systematiek neemt de ligging van de woning mee in de hoogte van de huur, net als dat bij koopwoningen het geval is. In Amsterdam schiet 20 procent van socialehuurwoningen door de grens van 664 euro per maand die voor dit type woningen geldt. De stijging geldt alleen voor nieuwe huurders...
Door de nieuwe puntenregeling stokt de doorstroming op de huurmarkt nog verder, is de kritiek van de Woonbond. De nieuwe prijzen zouden voor de doelgroep van socialewoningbouw nauwelijks meer op te brengen zijn.

en:

'Tekort aan studentenkamers groeit' | nu.nl/binnenland | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl: Door de forse toename van het aantal studenten wordt het tekort aan studentenkamers de komende jaren groter.

en:

Man ligt al twee jaar dood in huis – Metro: Begin deze week is een man gevonden die al twee jaar dood in zijn woning aan de Saffierstraat lag. De buurt is geschokt.
 "

dankzij gezamelijk beleid en inspanningen van buurtbewoners kan het ministerie van waarheid mededelen dat de woningnood is opgelost.