donderdag 4 oktober 2012

sociale wetenschap en de heksenhamer

Sinds de therapeut op de stoel is gaan zitten van de christelijke herder en diens parochie onder zijn hoede heeft, is er een nieuw type van geloof ontstaan. Dit geloof kent meer geboden en verboden dan de hele katholieke kerk ooit bij elkaar had. Derhalve ontstond ook een nieuw type herderlijke therapeut: de schijnheilige.
Nee, het is niet normaal dat ze in hun praktijk zo goed kunnen luisteren maar in een café je als lucht beschouwen.
Sinds christelijk geloof is onttroond en vervangen door de humbug van de sociale wetenschappen zijn we eigenlijk slechter af.
Nu staat het geloof in dienst van het werk ipv. het werk in dienst van het geloof. En dat heeft enorme gevolgen, zoals vriendschappen die verpletterd worden door de lompheid van de bemoeizucht van de werkopzichter/slavendrijver of opvoedmaffia.
Het aantal therapeuten staat recht evenredig met het aantal (verzonnen) mentale ziekten, net zoals het aantal geestelijke herders in verhouding stonden tot de ketterijen.
Eigenlijk is sociale wetenschap een vangnet voor alle ziekelijke en verziekte attributen en identiteiten die niet kwantificeerbaar zijn, zelfs wetenschapsfraude en statistiek. Het is bij uitstek het gebied voor manipulatie en complotdenken, daarmee is social engineering de absurde conclusie van een onmaakbare praktijk tussen de kip en het ei.
De eerste ongelovige moet blijkbaar nog branden.