donderdag 28 januari 2016

De folkloristische lente: een asielzoeker per minuut tegen de racistische muur.

Terwijl we ons door internet wereldburgers zouden moeten wanen is juist een tegengestelde kracht in de vorm van rechtse populisten groot geworden zowel in europa als amerika. Rechste populisten zijn controlfreaks die angst voor chaos, vreemdelingen en anonimiteit misbruiken voor hun eigen gewin, terwijl iedereen er als avatar op internet er in rond surft en het dan wel gewoon vindt. Het is wachten op de linkse charismatische populist die op europees nivo een tegenkracht kan bieden en zal moeten roepen wat iedereen die zich al een politicus waant dus dacht. Trump, luttelgeest en Kim-jung-un wijzen ons al aan wat zo'n linkse leider zou moeten doen: het censureren van de media mbt. de vluchtelingenstroom, omdat mensen dankzij internet helemaal niet met politieke informatie om kunnen gaan, want men denkt dat het een vrijbrief tot liegen is ipv. een plicht tot communiceren. Waarbij ook hier geldt wat niet weet wat niet deert en als je niks te verbergen hebt hoef je niks te weten. In een multicilturele samenleving kan men memsen niet dissen vanwege culturele verschillen anders was het geen multiculturele samenleving om te beginnen. In een echte multiculturele samenleving is geen discriminatie, maar iedereen verkwanseld 20 jaar na het ontstaan ervan de feitelijke betekenis ervan in naam van de vrijheid.

En de klok tikt

Volgens de UNHCR zijn er in totaal zo'n 813000 asielaanvragen geweest in europa van syrische vluchtelingen tussen april 2011 tot nov 2015, hiervan werd volgens vluchtelingenwerk ruwweg 95% van die syrische aanvragen worden goedgekeurd, wat neerkomt op 772000 syriers met een verblijfstatus in 4,5 jaar. Volgens eurostat zijn in 2015 zo'n 960000 asielverzoeken ingediend in europa door alle vluchtelingen waarvan volgens vluchtelingenwerk gemiddeld zo'n 54% word afgekeurd en er dus slechts 442000 mensen een verblijfstatus ontvingen. Van de 47000 bewoners in een nederlandse AZC zal dus meer dan de helft weer teruggestuurd worden. En zelfs als men deze informatie niet had gehad had men dit in het straatbeeld kunnen zien omdat men dan gerekend over een jaar van 360 dagen iedere minuut een asielzoeker uit 2015 minder in europa ziet rondlopen. En hoeveel asielzoekers ziet u iedere minuut, is dat ook minder dan in 1994? Als iedere seconde een europeaan is dan is europa 16 jaar en 38 dagen lang in tijd gemeten en dan loopt men om de 19 minuten en 9 seconden een vluchteling uit 2015 en een syrische vluchteling uit de laatste 4,5 jaar om de 10 minuten en 58 seconden, die dankzij asiel een verblijfstatus kregen in europa, tegen het lijf. Indien alle 960000 asielverzoeken uit 2015 waren goedgekeurd dan had men om de 8 minuten en 49 seconden een vluchteling op straat ontmoet.
Als alle inwoners van nederland bij elkaar een tijdrij van een uur waren dan kwamen de eerste nederlandse allochtonen* pas na 46 minuten en 59 seconden en de eerste nederlandse allochtonen van alleen de eerste generatie pas na 53 minuten en 24 seconden, de eerste bewoner van een AZC is pas na 59 minuten en 50 seconden zichtbaar. En heel nederland valt over die laatste 10 seconden. Voor heel europa (zonder de gegevens van nederland, duitsland en denemarken maar wel met zwitserland en noorwegen) waren er 47,12 miljoen allochtonen in 2014 van zowel eerste als tweede generatie (tel hierbij ongeveer 10 miljoen* voor de ontbrekende landen) dan zit men op 11% aandeel, wat in absolute getallen congruent is met het aantal illegale immigranten wereldwijd. Maar wie gaat er tegenwoordig nog de straat op dankzij internet, u wilt toch zelf achter de PC ontwarren hoeveel allochtonen u op straat ziet?

De verloren generatie allochtonen




De nederlandse droom betaat niet (meer), alleen al omdat de tweede kamer geen afspiegeling is (12 allochtone en 59 vrouwelijk kamerleden*) van de samenleving omdat de media dat ook niet is, ook zo komt de democratische meerderheid van het blanke ras niet in gevaar ook al lopen ze niet meer rond in folkloristische klederdracht.
Tussen in Nederland wonen en in Nederland geboren zijn, blijkt het vooral belangrijk te zijn of je blank genoeg bent om je Nederlander te mogen voelen en noemen tegenover de ondernemende medelanders aan wie Nelson Mandela en Ghandi niets verdienden.
Niets van de officiële benamingen (van illegale immigrant tot 2de generatie allochtoon) die we vluchtelingen op plakken tijdens de naturalisatie procedures kan verhullen dat ze tegen een racistische grondhouding en racistische opvoeding in de nederlandse samenleving blijven aanlopen, hoe vaak ze hun goed burgerschap ook bewezen. Terwijl ze wisten dat we zelfs hun onschuldige kinderen al bij voorbaat hadden verdoemd tot tweederangs burgers. Al hun benamingen worden tegen elkaar uitgespeeld en worden ze speelbal van een naturalisatie systeem dat geen kansen en geen einde kent.
Datzelfde is geen enkele nederlander overkomen die in de vijftiger jaren als economische vluchteling in Canada of Australië belandde, want daar bestaan nu zelfs hele nederlandse gemeenschappen waar we veilig onze tradities kunnen uitleven. En zeg niet dat dat door dezelfde westerse cultuur komt want als syrische oorlogsvluchtelingen naar hun buurlanden met eenzelfde arabische cultuur vluchten zitten ze na 10 jaar nog in een tentenkamp. En het zijn waarschijnlijk ook de enige plaatsen waar Wilders en consorten thuishoren terwijl ze hier fulmineren dat buitenlanders moeten integreren maar tevens klagen dat geïntegreerde allochtonen alleen maar onze banen inpikken, vrouwen kapen en in onze huizen wonen en van de bijstand profiteren alsof het Nederlanders zijn.
Waarom de folkloristen zo machtsbelust zijn is me een raadsel vooral omdat de hele PVV beweging zijn beginpunt vond bij zoiets onschuldigs als de marokkaanse hangjongeren en onvertrapte hondenstront van eind tachtiger en begin negentiger jaren terwijl de klompendans in Nederland al heel lang niet meer gedanst wordt door mensen die zichzelf serieus nemen.
Hoe zwaar we het de 2de generatie allochtoon gemaakt hebben spreekt nu wel voor zich, en hun kinderen liggen letterlijk onder vuur. Omdat ze zich moesten aansluiten maar geen enkele Nederlandse truttebol ze respecteerde en daarmee dus haar man ook niet.

asielverzoeken in nederland vanaf 1990