zaterdag 9 januari 2016

'Nederlands 'nee' bij Oekraïne-referendum kan leiden tot continentale crisis' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

'Nederlands 'nee' bij Oekraïne-referendum kan leiden tot continentale crisis' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl: "Een Nederlands "nee" tijdens het Oekraïne-referendum op 6 april kan volgens Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie, "de deur openen naar een grote continentale crisis". "



'via Blog this'



Geen stijl heeft door politieke laksheid en sarcasme een grote blunder gemaakt, het maakte ze namelijk niets uit wat het thema was als ze maar een referendum hadden. Het werkelijke politieke probleem is dat de europese staten teveel een eenheidsworst worden en teveel aan hun eigenheid verliezen terwijl iedereen weet dat texas, florida en california ondanks dat het amerika is toch staten met een eigen democratische identiteit zijn (cultuur is hier een te groot woord voor). Nu blijkt het stammenbewustzijn in europa onuitroeibaar en feodalistische principes nog altijd doorgang vinden boven het democratische principe. Europa was van de adel of tegenwoordig van de al dan niet zelfverklaarde captain of industrie en politieke hotemetoot en dat definitief overwinnen in naam van de democratie is de europese uitdaging. Nadat geen stijl europa heeft ontwricht dan kan het na de burgeroorlog en de chinees-russische invasie een referendum houden over de in te richten democratie.