dinsdag 26 januari 2016

the future was balanced

De natuur vind altijd een oplossing voor een evolutionair probleem maar we weten niet zeker of de natuur in ons geval het intellect daarmee bedoeld, misschien zijn we wel de eerste soort dat zichzelf verdelgd.
Het is duidelijk dat we in ons antrophoceen in een transitie zitten die men het beste kan vergelijken met de cambrische explosie van leven, terwijl we onze planeet omtoveren tot een buitenaards platform voor cybernetische ontwikkelingen dankzij kapitalistische vraag en aanbod zoals genetische manipulatie, cyborgs en zuivere robots, onsterfelijkheid of uitgestelde dood, A.I. en het samensmelten van de menselijke geest in een extern geheugen. Daarnaast een verscheidenheid aan nieuwe typen transportmiddelen en energiebronnen, en uiteraard de ontwikkeling van nieuwe wapens zoals de langverwachte higgs-boson bom.
Hierna bestaat het menselijke soort niet meer uit 4 rassen maar een vele verscheidenheid aan biotechnische vormen met elk weer hun onderverdelingen, zoals het samengaan van menselijke geest en AI waarbij sommige geesten slechts parasieten blijken (door de nog te ontwikkelen memen statistiek). De definitie van van wat de mens is komt dan pas in zicht. Deze ontwikkelingen hebben alleen zin als het eindpunt van onze verwoesting van de planeet aarde ook leidt tot buitenaardse exploratie van het universum dankzij onze ervaringen in een levensvijandige planeet door de mens onomkeerbaar gecreerd. We hebben onszelf op de aarde rijp gemaakt en daarmee kunnen voorbereiden op onze verovering van de ruimte dankzij dode oceanen, dode atmosfeer en dode landmassa's. Iedere A.I. zal tot dezelfde conclusie komen dankzij de menselijke paranoia van de parasitaire geest. En ook iedere A.I. die het hier niet mee eens is en op windows draait. En leidt wellicht financieel tot de eerste A.I. zeepbel op de beurs.