maandag 20 februari 2012

Liveblog: gebeurtenissen

Liveblog: gebeurtenissen:

Vandaag gebeuren er ook weer heel veel dingen. Om u hiervan á la minute op de hoogte te houden experimenteren we met een liveblog. Zo hoeft u dingen niet meer te missen op het moment dat ze gebeuren.


16.34 Het is bijna vijf uur. Er is het een en ander gebeurd, maar nu is het voorbij. Dag.


16:27 Op de ring van Amsterdam ter hoogte van knooppunt de Nieuwe Meer is met het tegelijk afremmen van een grijze Mercedes en een huurbusje van Ouke Baas vier minuten geleden officieel de aftrap gegeven voor de avondspits van 16 februari 2012. Later meer over het spannende verloop van deze avondspits.


16:01 De Telegraaf reageert op experiment NRC. ‘De voorpagina van onze website is al jaren een liveblog.’


15:24 Wallstreet opent onder de tien seconden. Beleggers in paniek. Wennemars enthousiast.


15:03 Dag valt wat tegen. Weinig om over te schrijven. De redactie hoopt op een ramp, aanslag of revolutie.


14:57 In Amsterdam nadert de ontdooiing van de Lijnbaansgracht haar voorlopige ontknoping. Ook in Stadskanaal en Borgharen zet de dooi door. De situatie in de rest van het land is op dit moment onduidelijk.


14:16 Mexico viert het 65-miljoen-jarig jubileum van de komeetinslag op het Yucatan-schiereiland. Plannen zijn inmiddels onderweg om het 70 miljoen-jarig jubileum groots te vieren. Kaarten zijn verkrijgbaar via ticketservice.


14:01 Tweede Kamer dreigt met olieboycot NS. Parlement verdenkt ov-organisatie ervan intercity’s te ontwikkelen voor militaire doeleinden.


13:54 Ter herinnering: commentaar, opmerkingen en vragen over dit liveblog zijn niet relevant. U kunt hieronder reageren maar de reacties zullen niet door de redactie ter harte worden genomen. Wij weten heus wel wat we aan het doen zijn.


13:34 Foto opgedoken van de familie Vermeulen exact 1 minuut voor hun ontzuiling in 1958.


13:04 WK Langebaanschuiven opnieuw uitgesteld. De organisatie blikt tevreden terug op de geboekte resultaten.


12:48 Amsterdam op dit moment aan kop met 13.365 gebeurtenissen. Rotterdam en Utrecht blijven achter.


12:25 Voorlopig gebeurt er niets. We gaan lunchen.


12:16 Op Twitter doen geruchten de ronde dat er iets aan de hand is in Syrië. We sturen onze correspondent erop af.


Michiel Eijsbouts @Eijsbouts: “Ik ben onderweg. Gezellig!”


12:04 BREAKING: Whitney Houston is afgelopen zaterdag overleden. Later meer.


12:02 Het Amerikaanse bedrijf Chatter Inc. heeft aangegeven het experiment van NRC.nl geïnteresseerd te volgen. Zij overwegen al enkele jaren om een website te bouwen waar ook de gewone consument kan livebloggen over alles wat hem bezighoudt. “Een gat in de markt”, aldus internetgoeroe Alexander Klöpping op Twitter.


12:00 DUIDING: Terugblik op het weer: Veel bewolking en af en toe (mot)regen.


11:47 Als Nederland nu in de finale van het WK-handbal zou staan zou er waarschijnlijk verloren worden van Honduras.


11:43 DUIDING: NRC komt met: “Lees hier een eerste versie van ons nieuwsbericht over de uitspraken van Wilders bij RTLZ. Dit artikel wordt nog verder uitgewerkt.”


Een mooie, pakkende zin die uitnodigt tot verder lezen. Wilders is altijd een interessant onderwerp, zeker als hij uitspraken heeft uitgesproken. Het gebruik van zogeheten hyperlinks is een efficiente manier om extra informatie toe te voegen zonder het artikel onnodig lang te maken. En het past mooi bij het web 2.0, een hyperlink. De cliffhanger aan het einde van de zin betekent dat de trouwe lezer welhaast moet terugkeren om te weten hoe het afloopt. Spannend, informatief en een tikje informeel: wat ons betreft een van de uitblinkers van het NRC liveblog over alles tot nu toe.


11:41 De werkloosheid is gestegen to 9,25 procent


11:39 De werkloosheid is gestegen tot 9 procent.


11.30: VERANTWOORDING: Voorlopig schrijven wij Twitter over. U leest het hier dus als tweede.


11:10 Een korte terugblik op de dag tot nu toe. Zie hieronder.


11:05 Chef internet Peter van der Ploeg (NRC) meldt op twitter dat hij erg blij is met zijn liveblog: “Ik ben erg blij met ons liveblog.”