maandag 6 augustus 2012

Britse relschoppers niet klaar voor afbreken stadions bij sluitingsceremonie

Britse relschoppers niet klaar voor afbreken stadions bij sluitingsceremonie:
Het Internationaal Olympisch Comité maakt zich ernstige zorgen over de sluitingsceremonie van de Spelen. De voorbereiding van de ruim 30.000 hooligans die de olympische infrastructuur moeten afbreken loopt achter op schema.
Bijna een jaar is verstreken sinds de London Riots. Destijds zag het er nog veelbelovend uit. De rellen verliepen volgens schema en de jongeren leken na de winkeletalages klaar voor het echte werk, zoals zwembaden en arena’s. Inmiddels is het plan om de gebeurtenissen van 2011 te symboliseren door de olympische kolossen af te breken met de relschoppers in gevaar gekomen.
Het niveau van de deelnemers stagneert al maanden. Ze komen niet opdagen voor de repetities, of krijgen hiervoor geen verlof van de gevangenis. Zij die wel komen, werken inefficiënt, ongemotiveerd en traag. Enige centrale coördinatie lijkt te ontbreken, waardoor de relschoppers langs elkaar heen slopen. Het Brits Olympisch Comité zal alle zeilen moeten bijzetten, wil het op 12 augustus in een tijdsbestek van drie uur alle sporen van Londen 2012 wissen.
De organisatie laat weten geen reden te zien tot zorgen. Woordvoerder Bill Scott: “Als het verleden ons één ding heeft geleerd, is het de geringe voorspellende waarde van schema’s en peilingen in het hooliganisme. Wij werken met een groep die lange tijd onzichtbaar kan zijn, maar piekt als het erop aankomt.“