zondag 19 juni 2011

grensverleggend kapitalisme II

Door op schoonheid progressieve belasting te heffen kan men de kloof tussen lelijk en mooi helpen nivelleren, waarschijnlijk is het de enige effectieve manier. Ook nu wordt er op kunst al belasting geheven,dus waarom niet op schoonheid?. De meerwaarde waarvan die schoonheid als erotisch kapitaal altijd al genoten heeft maar in werk, entertainment en sociale kwesties geen enkele eigenlijke merites heeft. De belasting zou kunnen leiden tot zelf-verminkingen vooral boven 40+, maar kan worden ontmoedigd door een teruggaaf van belasting niet toe te kennen.
Aangezien belasting heffen op schoonheid loodrecht staat op de natuurlijke beleving van schoonheid welke onze goedkeuring draagt, zou het effect kunnen zijn dat iedere schone meent dat anderen (ongestraft) nog harder een poot uitgedraaid moeten worden en nog meer van aanbidders profiteren dan nu het geval is, om de te innen belasting te compenseren aan ´giften´.
En met de maakbare mens van tegenwoordig en de toekomst kan iedere ouder zijn baby naar eigen voorkeuren bouwen mbv. genenmanipulatie.
In beide gevallen is de roep om zulk een belasting dus gerechtvaardigd omdat de slachtoffers zich alweer in de onderste esthetische klasse bevinden.
Misschien een financieel ideetje voor italië, griekenland, portugal en spanje?
Extra aanslagen zijn in deze trend omdat men ook nog eens blank, rijk, mannelijk, westers etc. is, niet ondenkbaar of uitgesloten.
Iemand op zijn uiterlijk beoordelen is nogal nazistisch maar in deze hoeft men dan niet meer te vragen naar de inkomsten, en is anti-nazistisch bedoelt. En tevens een enorme vereenvoudiging van de regels. En ook nog eens lekker multiculti. De vraag is alleen wat de standaardmaat zijn moet: een normaal iemand (wie?) of degene met de minste inkomen (dakloze zonder slaaphuis)