donderdag 3 januari 2013

Waarom vinden we dat mannen seks moeten kunnen kopen? - Opinie - TROUW

Waarom vinden we dat mannen seks moeten kunnen kopen? - Opinie - TROUW: Het wordt tijd dat we ons in Nederland gaan afvragen waarom wij het zo belangrijk vinden dat mannen seks moeten kunnen kopen, dat wij bereid zijn daar zoveel, vaak piepjonge, vrouwen voor op te offeren.
"

Het is inderdaad merkwaardig dat gecriminaliseerde liefde (lees: sex) zo makkelijk lijkt te consumeren, terwijl de spanning van cafe-liefjes je in one-night-stands een eindeloos stom oppervlak genot kunnen geven. En ze beiden je vergeten staan laten met een goedkoop gevoel.
Gek, dat de meeste patsers dan toch voor het cafe-liefje gaan (of het cafe-liefje voor de patser, het is maar hoe je het bekijkt)
De passie, de winnaar en de leugens zijn wel het wezenlijke verschil zijn tussen hoer en cafe-liefje maar het gebrek aan vertrouwen en de walging is hetzelfde. De reden dat men nooit op een hoer verliefd moet worden is ieder wel duidelijk, de reden dat men had komen moet als men de kans krijgt van een cafe-liefje is ieder ook wel duidelijk. Van beiden kan je genoeg spijt krijgen om een leven weg te gooien of te verdromen.
Maar of cafe-liefje en hoer elkaar het licht in de ogen gunnen lijkt een kwestie van geld.