zondag 9 december 2012

Video: de zes stadia van evolutie

Video: de zes stadia van evolutie:
Goden zullen bestaan in de toekomst, aldus Ray Kurzweil en andere aanhangers van de Singularity gedachte. De Singularity is een punt in de toekomstige menselijke geschiedenis waarop de technologische ontwikkeling zo snel gaat dat de gevolgen onvoorspelbaar zullen zijn. Er zal na de Singulariteit geen onderscheid meer zijn tussen biologie, techniek, mens en machine.
De zes stadia in evolutie zijn volgens Kurzweil informatie opgeslagen in chemische structuren, informatie opgeslagen in biologische structuren, informatie opgeslagen in zenuwstelsels, informatie opgeslagen in fysieke informatiedragers als boeken en tape. Op dit moment nadert het vijfde stadium: het samensmelten van biologie, techniek en informatica, zoals we nu al merken met kunstledematen, gedachten lezen door breinscans en DNA ontwerp in een computer. Het zesde stadium is de technologische singulariteit, een moment in ruimtetijd waarop het universum zal samensmelten met lichaam en geest en het universum ‘bewust’ zal worden, d.w.z. materie in geest zal veranderen.

Veel mensen noemen Kurzweil krankzinnig en de aan het christelijke bijbelboek Openbaringen herinnerende Singularity gedachte een ‘rapture of the nerds’. Toch blijken voorspellingen van Kurzweil vrijwel allemaal uit te komen…