maandag 31 december 2007

zaterdag 29 december 2007

reve en dood

Ontwaken uit de droom van het leven is een romantische gedachte. Misschien is de gedachte al heel oud. Het zou me niet verbazen als Plato al met dat idee heeft rondgelopen. De werkelijkheid is een illusie, de dood een ontwaken. Ieder mens denkt wel eens zoiets.
'Het leven is misschien een droom, een schaduw van God. Het leven op zich heeft geen zin, het heeft slechts zin in zoverre wij God erin willen erkennen. God wordt wakker en het wordt licht, en wij zijn verdwenen. Het is het aloude 'Homo bulla'. Het leven is een zeepbel, het spat zomaar uiteen. Het vervluchtigt als een droom bij het ontwaken. God wrijft zich in de ogen, rekt zich uit... en de wereld is foetsie. Wij leven voort in het brein van God, als restanten van de nacht.', aldus de gedachten in de brieven van Gerard Reve.

De dood als het ontwaken uit het leven is een metafoor die de verbeelding in beweging zet. Hij sluit ook naadloos aan bij het complementaire godsbeeld van Reve. 'Mens en God zijn elkaars tegengestelde, maar ook van elkaar afhankelijk, zo beweert hij. Wij sterven, maar maken daardoor Gods onsterfelijkheid mogelijk. Als wij onsterfelijk waren, dan zou God niet kunnen bestaan. Geloof is niet de zekerheid van een hiernamaals. Waarachtig geloof is belangeloos en hoopt niets', zo schrijft Reve.

Elders speelt hij met de gedachte dat God gevangen zit. 'God heeft zich buiten mij gesloten. Hij moet getroost worden. God lijdt meer dan alle mensen die lijden tezamen. Het is ook alles of niets. Liever gedoemd dan gered met uitsluiting van één enkel wezen'. De complementariteit tussen God en mens is geen statische noodzakelijkheid, maar een dynamisch gebeuren in het heden: 'God is almachtig en tegelijk afhankelijk van liefde. De dood geeft het leven tijdelijkheid, de liefde maakt het eeuwig.'

Alleen 'de liefde' ontsnapt aan 'the dream of life'. De liefde is eeuwig en tijdloos tegelijk. Gaandeweg beseft Reve dat zijn gedachten over het illusoire karakter van het leven hun complement vinden in het illusoire karakter van God. Als het leven een droom is, dan is God dat misschien ook, zo luidt onontkoombaar de conclusie. 'Homo bulla' kan ook 'Deus bulla' zijn. Als het leven als een zeepbel uiteen spat in de dood, dan is God uiteindelijk slechts de laatste illusie die open spat.

uit:grenswetenschap.nl

zaterdag 8 december 2007

dinsdag 4 december 2007

de maatschappij ben jij

maatschappelijke waanverhoudingen:
We willen er op ons best uitzien bij alcoholisten en noemen dat uitgaan. (Dit verklaart de hoge graad van jongeren-alcoholisme met de vele make-over shows op TV)
Hoe zwaarder het werk hoe vroeger je op moet en langer moet werken en er geen grondige medische keuring vooraf bij is. (Dit verklaart waarom zwaar werk onbelangrijk wordt gevonden)
Hoe meer het werk aanzien heeft des te meer bazen je erbij de gaten houden en des te variabeler de werktijden en een onnodige medische keuring vooraf belangrijk is. (Dit verklaart wiens tijd ze managen)
Bedrijfsinformatie van hen die het kunnen weten is of achterhaalt en ongeldig, of niet terzake en onbruikbaar en het is moeilijker te krijgen dan het ontslag. (Dit verklaart waarom ernaar vragen onbetaalbaar is en nooit beloont wordt, want wat meer info dan een NAW evenals een bedrijfs-interesse bestaat er niet)
Hoe armzaliger, en daarmee gehoriger de woning des te onrustiger het in de woonomgeving is. (Dit verklaart waarom achterbuurten veel rust verlangen terwijl de bewoners er constant geagiteerd en versuft zijn omdat ze elkaar doorwaakt houden)
Hoe hoger de scholing des te belangrijker de kennis dan luisteren wordt en des te moeizamer ze bij luisteren doen. (Dit verklaart dat als je eenmaal hebt leren luisteren het nog nauwelijks is af te leren, want het betere is ermee beloont)
En op internet is informatie minstens altijd ergens intentie-loos of voor overvloedige overbodigheid te duur maar op zijn best vermakelijk. (dit verklaart het zinloze door de anonimiteit en de onbruikbaarheid van een identiteit)

vrijdag 23 november 2007

woensdag 14 november 2007

free energy

Free energy! still in obscurity. Strange contraptions that do work and seem to have a greater (and clean) output then the to it input is. Free energy from not so free machines, and why dos the heatcompression type uses freon. What have the Casimir effect, magnetism, cold fusion and the Hutchison effect having to do with quantum-spacetime-vacuum?

SOUL CRAVINGS - Freedom Art Music Wisdom Enlightenment Life Creativity Technology Evolution

SOUL CRAVINGS - Freedom Art Music Wisdom Enlightenment Life Creativity Technology Evolution

What the hell did they do with used cars?


Futurism and economics from the 20th century.
What the hell did they do with used cars?
created with trakAxPC.

vrijdag 26 oktober 2007

BBC NEWS | UK | England | Tees | Man jailed for urinating on woman

BBC NEWS | UK | England | Tees | Man jailed for urinating on woman Revealing.

beperkt houdbaar


Jippie, het maakt me geen reet uit hoe ik eruit zie als al die andere mensen die vinden dat dat niet kan maar eens hun bek hielden, alle 16 miljoen.
Wat een geluk dat ze met uitgaan nooit hun aandacht (lees: belangstelling) aan lelijk geven! Maar wat een pech dat ze het wel (en zonder goeie manieren) kunnen zodra ze zich vervelen deden! Wat een plezier.
Doe hier de zelftest.

zondag 21 oktober 2007

fake money


and fake euros are here and here

mooi en slechter?


De hele beeldcultuur creert een metataal die een oppervlakkige gelijkenis heeft met de werkelijkheid. Het model waaraan de werkelijkheid feitelijk steeds weer ontsnapt is de glamour. Die schijnwereld is tot de standaard, norm en ideaal in de beeldcultuur geworden. De schijnwereld van de eeuwige winnares omdat ze het goede, schone en ware zou belichamen. Een schijnwereld die concreet niet valide kan zijn en slechts als abstractie of fantasie bestaat. De eeuwige winnares die steeds wordt belichaamt door een andere mode, hype of trend. Waarin het ware en goede alleen nog maar luxe zijn.
Een beeldcultuur zonder gerechtigheid en die schoonheid als schaarste verkoopt (en de schoonheid wellicht zelfs vernietigd met het betaalmoment).
Waarin alles wat afwijkt van de normen voor het uiterlijk uit de handelsmarkt geostracieerd wordt [1]. Waarin schoonheid elke prijs vragen mag die een gek er voor geeft [2].

Misschien dat vrouwen het slecht hebben maar mooie vrouwen toch niet!?
Of is het omdat ze altijd met foute boel zitten door die jagende mannen?
Blijven die mannen maar jagen door de oppervlakkigheid van die zogenaamde schoonheid?
Mooie vrouwen leveren nauwelijks economische macht in, als receptioniste, secretaresse, presentatrice etc. zijn ze bijna allemaal zelfstandig zolang ze mooi zijn. Net zoals sterke(re) mannen allemaal zelfstandig kunnen zijn als ze vuilnisman, sleuvengraver of houthakker willen zijn en langs de receptie kunnen komen om hun loon.
Elkaar foppen (met de hypocrisie van de baas) lijkt ook zoveel leuker, al zie je er nooit iemand om lachen?
Als een mooie vrouw niet laat zien dat ze het ook wel eens slecht heeft dan is dat (gek genoeg) onverdraaglijk, en haar financiele tegenslag is niet bedoelt. En hoe vaak vind je een schoonheid als dakloze? Feitelijk is ze dus altijd winnaar als ze alleen maar een mooie vrouw wil zijn of het wil gebruiken voor om het even welk doeleind. En aan het zijn of gebruik ervan valt niet te ontsnappen, het kan dus een identiteitsprobleem worden als je liever niet alleen om je schoonheid verstaan wordt. We zijn echter al zover dat de onweerstaanbare vrouw niet genoeg is, het moet ook een man zijn.
Een gesexualiseerde beeldcultuur welke begon bij Freud, Bernays en Jung en die niets meer te maken heeft met het ideaal van de oude grieken is een exploitatie van de wellust. De wellust-managers (m/v) die de mechanisme van Hollywood en andere media gebruiken om hun winsten te maximaliseren mbv. reclame, bombarderen het publiek dagelijks met verkoopleugens. En hoe harder ze liegen hoe mooier het lijkt. De sensatie is het bewijs.

dinsdag 16 oktober 2007

quote

In a real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning, day after day.
- F. Scott Fitzgerald

To me its 4 o'clock in the morning

woensdag 10 oktober 2007

Rechter vindt 11 fouten in film Gore | Klimatosoof

Rechter vindt 11 fouten in film Gore | Klimatosoof

Hirshi Ali

Het probleem met Hirshi Ali is dat de strijd tegen het terrorisme alleen exploiteerbaar is zolang we ze beide serieus nemen. Zonder Hirshi Ali zou onze strijd tegen terrorisme niet serieus zijn, en wie kan je dat tegenwoordig nog wijsmaken? In elke ander tijdsgewricht zou zulk een efficiency volstrekt belachelijk zijn.

zondag 7 oktober 2007

quote

In the land of the blind, the one-eyed man is stoned to death.
- Joan D. Vinge

maandag 24 september 2007

oproep aan het Nederlandse leger

oproep aan het Nederlandse leger Ik ben voor deelname aan de EU maar vind dit stukje over democratie en vrijheid toch goed geschreven!

woensdag 19 september 2007

planet

Mijn provider heeft me mooi beseken: eerst een telefoontje (enkele dagen voordat de periode afloopt waarin ik mijn contract kan opzeggen afloopt) van ze of ik tevreden met ze ben en dat ik daarom dus een mailtje mag verwachten, vervolgens een mailtje waarin ik me zou hebben aangemeld voor hun nieuwe dienst. Ik bel dus om te annuleren en hoef dan nog alleen op de schriftelijke bevestiging te wachten. Die komt niet. Ik bel dus weer, liegen ze doodleuk te beweren dat het voorafgaande belletje nooit gepleegd is en dat ik nu te laat ben om te annuleren en dat kost me wel 5 euro per maand. Valse dieven. En die staan dan bekend om hun service, indien een verkochte service niet bestaat heet het trouwens sluring volgens de laatste nieuwsbrief van diezelfde provider. Bedankt tip.

zondag 16 september 2007

nu.nl/algemeen | Partij Verdonk zou PVV meest raken

nu.nl/algemeen | Partij Verdonk zou PVV meest raken
En de bekrompenheid zegeviert wederom.
De nationaal-democraat is niet meer te stuiten.
20% van de nederlandse tweede kamer is dan rechtser dan de VVD!
Waar hebben we dat eerder gezien?
Wellicht is ook hier een cordon sanitair noodzakelijk, maar daar hoor je onze 'objectieve' media niet over.

Onze plannen in de toekomst: zoals het droogleggen van de hele noordzee (lebensraum), indonesie, suriname en de guldens terug, uit de EU, een verbeterde siegfriedlinie aan de stranden, kamp vught wordt een nationaal heropvoedingskamp, mein kampf vrij verkrijgbaar; klinken toch alle bekend in de oren. Een politiestaat zijn we feitelijk al. 80% van de inwoners is dan ook echt gelukkig. waarschijnlijk omdat ze die andere 20% niet kennen. Sinds Youp van het Hek hebben we in nederland dan ook alleen nog maar foute cabaretiers, aangezien geeneen het nog over de politieke struisvogel heeft.

I Hate Young People - Videos

I Hate Young People - Videos

woensdag 12 september 2007

zaterdag 8 september 2007

test


Images werken alleen in new posts, blijkbaar

picasa

Ik kreeg vandaag een mail van picasa dat ze mijn obscene fotos hebben verwijderd na klachten, dus ik overijverig alle fotoos uit picasa verwijderd die obsceen leken, blijkt nu dat dat de imagelinks waren naar mijn blog, dus zo'n 92 images zijn per ongeluk verwijderd waaronder afbeeldingen betreffende de klimaatkrisis (mei 2007), goed bezig.
Maar dat kon je toch zien? Nou, nee dus. Want het waren allemaal blanco afbeeldingen bij picasa.
Tja, waar sloeg die map met het kenmerk unlisted ook al weer op. Upgeload bij blogger.com dus. gelukkig heb ik halve backup van versie 3 nog ergens onder een andere naam verstopt.
Met picasa kan ik de missend images nog wel oploaden.

vrijdag 7 september 2007

quote

The third-rate mind is only happy when it is thinking with the majority. The second-rate mind is only happy when it is thinking with the minority. The first-rate mind is only happy when it is thinking.
- AA Milne

dinsdag 4 september 2007

figure skating on bach



Dit paar kan ik me nog herinneren van OS Albertville '92
Dit paar was toen werkelijk fenomenaal, ze wonnen dan ook goud.

maandag 27 augustus 2007

The Insult Thread [Archive] - FileSharing Talk

The Insult Thread [Archive] - FileSharing Talk: "In future, wake up the dozy peglegged hamster operating that wheel-powered brain of yours before you start typing. I refer to your latest discharge of plebeian verbiage; in which, you have proven, once again, that there is no such thing as unutterable nonsense. You should offer your posting style to hospital operating theatres as a highly-effective alternative to unconsciousness-inducing medications.

In closing, why don't you put your glasses on backwards and walk into yourself?"

I love these remarks, very well put into words what someone means by: thanks for the chat.

zondag 19 augustus 2007

visone - analysis and visualization of social networks

visone - analysis and visualization of social networks Great tool, but be sure to backup your work before analyzing the input.
See this example between 136 nodes with 424 links:

7 nodes have a connection probability of 0%, (outer nodes)
6 nodes = 0.59% conn. prob., (nodes on blue dotted circle)
1 node = 0.60% conn. prob.,
34 nodes = 0.68% conn. prob. (outer circle)
66 nodes = 0.79% conn. prob. (middle circle)
1 node = 0.80% conn. prob.
21 nodes = 0.95% conn. prob. (inner circle)

Also very good for analyzing webs of lies.

zaterdag 18 augustus 2007

GeoProof

GeoProof
I tried to get CoqIde working on my XP, but it failed to do so, because for missing DLL's. Other user interfaces for Coq also failed: CygTeXmac with tmEgg and Xemacs with Proof General. And even if you copy all the dll's from the Geoproof folder to the Coq/bin folder, it still doesn't work and the newer versions of GTK and Pango don't work for the CoqIde either.
Only Java (1.4!) based Pcoq seemed to work, until you want to type more then one variable. Pitty. The Coq programm on its own does the job well thoug.

woensdag 15 augustus 2007

WaarMaarRaar.nl - McFight in Maarssen

WaarMaarRaar.nl - McFight in Maarssen
Deze geloof ik, mij lieten ze in Roermond al eens 4 euro betalen voor een simpele hamburger (niks erop!) tussen een laf broodje. Zeker de bedrijfsmentaliteit van McDonalds. Hetzelfde broodje hamburger met alles erop: sla, tomaat, mayo, ketchup en uien kost in het kraampje aan de Zeeweg in Bloemendaal zelfs minder dan 4 euro! En is nog lekkerder ook.

zondag 12 augustus 2007

time travel

het verleden kunnen we bekijken, maar niet wijzigen, en de toekomst kunnen we wel wijzigen, maar niet bekijken
-anoniem

donderdag 9 augustus 2007

woensdag 1 augustus 2007

the trap

The Trap: whatever happened to our dream of freedom.
pt.1 F**k you buddy.
A documentary about game theory and the cold war and its consequences for the system
until the fall of the Berlin wall. Explains the rationalization of economics, politics and psychiatry by (public service and corporate) management through numbers, targets and incentives.
Very good insight in the mental state of individuals from the society from the cold war. And the divergent state it then emulated in the concept of Freedom.
pt.2 The lonely robot.
Where the sell out of the politics to the market democracy (market consent) eventually becomes criticized.
pt.3 We will force you to be free.
The development of negative freedom and by american neocons forced upon Russia and Irak, using the simple human economic model. It shows the similar lies they used for the sandinistas and Irak.
This documentary is also available on YouTube

The BBC really achieved at least one target his time.
From the same director: The power of nightmares: The Rise of the Politics of Fear (on the rise of the neocons and radical islam and its comparisons)
and The century of self (on Freud utilized into consumerism, marketing and mass democracy)
These documentaries are political-economical (post)modern history that once again show that nice politics from nice people don't exist. It got a 9+ on imdb.com, more of adam curtis in wikipedia.com

dinsdag 31 juli 2007

zeitgeist


Zeitgeist - the movie
Very interesting analysis of todays and yesterdays politics, and (as in for part 1) even stipulates about the foundation of religion(s). Consequently: I'm as mad as Hell, and I'm not gonna take this anymore!, is what one should yell out of his window. Even the chipped ones.

zondag 29 juli 2007

Over de kosmos

Het is evolutionair gezien al een bewijs dat we alleen in de kosmos zijn, omdat we niet zijn geevoleerd met ogen die in die diepten van de kosmos kunnen kijken en die kunnen speuren naar de verborgen predators in het weidse universum.
Evenmin is het zeker dat het allegaartje bouwstenen dat de quantumfysica verzamelt heeft ook buiten ons eigen plekje in de kosmos voorkomt, het is mogelijk dat het slechts alleen op ons plekje voorkomt. De lichtsnelheid doet daar niets aan af aangezien het alleen hier kan gemeten worden.
Hoe wederspreken deze twee stellingen elkaar!?

vrijdag 27 juli 2007

sociologie manuel castells

over de socioloog manuel castells die spreekt over de netwerkstaat en de space of flow. En de scheiding in de maatschappij tussen irrelevant en relevant voor het systeem.
Zoek in worldcat voor zijn werken of lees het in google books

woensdag 25 juli 2007

filosofie

De enige werkelijk filosofische vraag (in de huidige tijdsgeest) is de vraag of de mens geluk is.
Voor iedere activist moet hierop een negatie het antwoord zijn.
Want in tegenstelling tot het christendom waarin de mens de kroon der schepping is lijkt in iedere onderneming de mens de grootse pech te zijn.

zondag 22 juli 2007

vrijdag 20 juli 2007

Elsevier.nl - Nederland - Rellen na stille tocht Capelle aan den IJssel

Elsevier.nl - Nederland - Rellen na stille tocht Capelle aan den IJssel
Ik woon ook zo hoog maar dat is geen reden om te springen. Zelfmoord is mijn stijl niet.
Als ik ooit beneden lig, verdenk dan maar als eerste de buren.
Want van het slaapgebrek wordt ik suf en prikkelbaar, wat men door hetzelfde slaapgebrek niet meer snapt. Wat de buurman wel wist te misbruiken, of zelfs het zien ermee belazerd. Dat zefke zo maniakaal is daarvan had ik geen vermoeden. Het spraakgebrek komt dan ook door het slaapgebrekt want mijn buurman heet geen zefke, maar alcoholist

donderdag 19 juli 2007

textual intercourse

textual intercourse

Major terrorist attacks since September 11, 2001


These are the (nameless) faces that belong to the 9/11 attacks on WTC (excluded are the attackers). These heroic martyrs for the american empire will be remembered forever.
Major terrorist attacks since September 11, 2001
De kans op een terroristische aanslag kan hiermee worden afgedaan met een statistische waarde van ongeveer 19/(6*365)=0,008675799 dus dat is minder dan 1%, het gemiddelde tijdsinterval is dus ±98 dagen met een standaarddeviatie van ±90 dagen.
In gewoon bavianentaal is dat dus ongeveer 4 keer per jaar een terroristische aanval.
De correlatie diagram is als volgt:

Het correlatiecoefficient is: -0,25512. Er is dus een lichte samenhang tussen de volgorde van de aanslagen en het tijdsinterval, waarbij de 5de, 6de, 10de, 12de en 18de tijdsinterval buiten het 95% betrouwbaarheidsgebied vallen.
Het is best mogelijk dat deze volgorde express op zodanige wijze gehusseld is om het onderling verband zo klein mogelijk te laten lijken. Dat is pas een terroristische daad ultima: de paranoide volgorde.

De kans dat er in de media een berichtgeving over terrorisme is echter volgens mij ongeveer iedere dag. Hier is de uitgebreide lijst te bewonderen.
Het gehele plaatje na 9/11/2001 ziet er als volgt uit:

De gemiddelde afstand tussen twee opeenvolgende aanslagen is 5105km met een standaarddeviatie van 2943km, mijn reisadvies is Bali, want de kans dat daar nog eens wat gebeurt is nu wel erg klein, aangezien het al tweemaal een doelwit was.
En daarbij is de afstand tussen Mumbai in India en Amsterdam in Nederland wel 6854km, dus duidelijk binnen de gevarenzone. Echter alles 3000km rond surabaya, manilla, shanghai, dalian, kiev, athene, kigali, antananarivo is een gevarenzone.
Prettige vakantie in Zuid Amerika.

maandag 16 juli 2007

Wii2

Nu zo'n aansluiting is helemaal niet lastig maar wel dat ik in de tussentijd door mijn voet ben gezakt, mijn horloge het begeven heeft en mijn tuinstoel naar de kloten is, en dat allemaal in een dag. Maar dat is na een maand verstoord slaapritme wel te verwachten, een ongeluk komt nooit alleen. En dat is wel om te flippen als ik niet een urenlange koppijn had.

zaterdag 14 juli 2007

Wii

Ik heb me een Wii gekocht, leuk goedje
Op het eerste gezicht is Wii sport best grappig om te spelen maar het houd je ook nog eens fit. Het spel Call of Duty 3 die ik ook erop speel heeft als vreemde trek dat je handgranaten met een button aan het gooien krijgt terwijl een gooi beweging met de Wii controllers toch meer voor de hand ligt, nietwaar? Maar gelukkig kan men in opties dit regelen.
Ben aan het kijken hoe ik het aangesloten krijg op internet, want met een experiabox schijnt dat nogal lastig te zijn.

maandag 9 juli 2007

windrichting en temperatuur


Vanaf 1-1-1970 ziet de relatie tussen windrichting en temperatuur er zo uit, het zuiden ligt bij 180, het westen bij 270. En dit verschilt bijna niet met de 64 jaar die eraan voorgaan:

Tezamen geven ze het volgende plaatje:

In antwoord op sargasso kan ik mijn grafiekje plaatsen voor alle 7-7 dagen van de laatste 100 jaar, ook met regressie lijn én 95% betrouwbaarheidsband. De stijging is net iets minder dan 0,5°C, maar de correlatiecoefficient is 0,03711. Dit is van de gegevens van meetstation maastricht.

zondag 8 juli 2007

WWF - Living Planet Report 2006

WWF - Living Planet Report 2006
I just saw the movie the planet (2006)
hence the link. The movie covers a array of figures and facts that show that the human as a species is over-exploiting the earth at a point that nature cannot recover from.
According to the movie this means that we must change our way of living.
But if we are the last living species on our planet and have covered the whole planet in a layer of concrete haven't we then finally stopped natures voice! And are we then not true Gods? Only capable of living on mistakes.

vrijdag 6 juli 2007

staatsidee en memen

In primitieve gemeenschappen is degene die een sleutelrol speelt degene met de meeste vrouwen (of sexuele partners), en ook in de moderne maatschappij is voor het gewone gepeupel het een sociaal geaccepteerd idee dat hoe meer partners men had des te beter men het op de dansvloer doet, en dus succesvoller is. En dichterbij het middelpunt van die gemeenschap staat. Door de middelpuntvliegende kracht van die gemeenschap wordt de minder (sexueel) succesvolle medeburger naar de rand geslingerd. Dit geldt in alle instituten van de gemeenschap. Ook de media belichamen dit concept. Zo werkt de darwiniaanse evolutie in de gemeenschap.
En prostitutie is de epifanie ervan. De venietigende conclusie is dat alle rijkdom ook in het middelpunt van de gemeenschap belandt. Minder succesvol zal dus ook nooit rijk(er) worden als het alleen van werken moet komen.
De ellende met sociaal darwinisme is dat het kapitalisme niet alleen de armoede bestrijd maar met marketing ook de lelijkheid en daarmee een status quo schept.
Kapitalisme is ontmaskerd sociaal darwinisme en weinig stappen verwijderd van nazisme.
Indien men al het geld zou afschaffen veranderd dat niks aan de sociale constructie van de gemeenschap. Met het geld echter is vervreemding, productie en verscheidenheid mogelijk. Voor geld is bedrog handel. Met geld lijkt iedereen deel te nemen aan de gemeenschap zelfs degene die nog nooit een (sexuele) partner hadden (en darwinistich gezien zijn doodgelopen).
Met geld groeide het middelpunt en de rand van de gemeenschap, dat maakt geld zo succesvol. Dit menselijke construct dat we cultuur noemen heeft weinig anders zin dan de honger te stillen van de darwinistische tendenties die de gemeenschap bezit.
Wat is de waarde de medeburger die wel meeprosumeert maar geen nakomelingen creert voor de gemeenschap anders dan een kapitlistische?
Aangezien de minder succesvolle medeburger ook die burger zal zijn die in de lagere echelons van de maatschappij zit en daarmee linguistisch rauwer is dan de rijkere klasse zijn zij degene die de memen agregeren welke de maatschappij in essentie drijven zoals: sexisme, rascisme, ongeletterdheid en geweld etc.
De rijkere echelons agregeren memen door wetenschap, media, exploitatie en leger.
De fasen waarin de memen zich bevinden bepaalt de kristallisatiegraad van de maatschappij. De economische druk en verhitting bepaalt de fasen.
Onder enorme druk en verhitting is het mogelijk om meme(plexen) te creeren die hard zijn als diamant bv. Het goede, de waarheid en het schone. Deze replikators (meme) met de hun toekomende terminators (resp. het slechte, het valse en het lelijke) zijn zowel het agregaat van de culturele evolutie als een collectief dat geest creert, waarbij de gemeenschap als een organisme beschouwt moet worden en zijn instituten het DNA. De BV's en NV's zijn dan analogisch de mitochondrieen. En de individuen erin zijn slechts opslag en kopieermachines.
Met memen is alleen verstand hebben al genoeg om tot de gemeenschap te behoren.
En in het middelpunt zitten waarschijnlijke de betere replica's (bijbel, wetboek, grondrechten etc) en aan de rand de eeuwig te verbeteren duplikaten.
De vraag is ook wat een oorlog(s-meme) kopieert?
Dus van wie is dan bovenstaande meme?

zaterdag 30 juni 2007

Allegro non troppo (1977)


The bolero from musicmovie allegro non troppo pt. 1

bolero pt. 2

maandag 25 juni 2007

prometheus



Het laatste technologisch overzicht van deze eeuw, maar misschien niet compatible.

zaterdag 2 juni 2007

donderdag 31 mei 2007

temperatuur en tijdsverschil


Een vreemde weergave van het weer van de laatste 101 jaar waarbij alle gemiddelde etmaal temperaturen op een glijdende schaal zijn gesorteerd maar waarbij gekeken word naar het aantal etmalen verschil die er tussen 2 naast elkaar gelegen temperaturen zijn.
bv. 14-2-1929 is met -15,4°C net iets kouder dan 1-1-1997 met -14,9°C (en er bestaat nog geen datum waarop er een temperatuur was die tussen deze beide etmalen past), maar het tijdsverschil tussen beide is 67,88020792 jaar.
De sequentie van de tijdsverschillen is relatief tov. de absolute datums die gekoppeld zijn aan de volgorde van het etmaalgemiddelde op de glijdende schaal van temperatuur en deze wijzigt zich met elke nieuwe etmaal en zijn gemeten etmaalgemiddelde.
Zo worden de naastgelegen datums van 31-12-1998 dus 23-11-1961 en 27-10-1958
en de naastgelegen datums van 1-1-1999 worden dan 8-11-1961 en 21-4-1982 louter omdat hun temperaturen van het etmaalgemiddelde elkaar direct in lijn opvolgen.
De bovenstaande grafiek toont al die tijdsverschillen als een histogram met 101 kolommen. De kans dat een etmaal binnen 1 jaar naast het etmaalgemiddelde van vandaag valt (omdat het gelijk is, een iets kleiner danwel groter is dan het etmaalgemiddelde van vandaag) is hetzelfde als de kans dat er tussen twee naast elkaar gelegen etmaalgemiddelden 1 jaar of kleiner tijdsverschil bestaat en dat is 825/37026≈1/45≈2,23% van alle gemeten dagen.
Stats C:
0 jaarfractie
N 37026
Min 0,00273224
Max 100,984
Sum 1,24236E06
Mean 33,5537
Std. error 0,124679
Variance 575,563
Stand. dev 23,9909
Median 29,2693
Skewness 0,565423
Kurtosis -0,611411
Geom. mean 21,8884
Opmerkelijk genoeg zijn er tijdsverschillen die minder frequent voorkomen (zie in bovenstaande afbeelding de rode kolommen) dan de verwachting mag zijn.
De kans dat twee naast elkaar gelegen temperaturen een tijdsverschil hebben in de orde van 5 jaar is lager dan de ernaast gelegen tijdsverschillen. Dit geldt ook voor
de ordes van 20 jaar, 33 jaar, 61 jaar en 83 jaar
Het wijst op een (significant?) patroon?
Er is natuurlijk een voorkeur, nl. de kans is groter dat twee temperaturen dichter bij elkaar liggen als er niet meer dan 3 maanden tijdsverschil tussen is.
Voor het eerste jaar is de kans ongeveer 349/825 (≈42,3% van alle jaardagen) dat de temperatuur van twee etmaalgemiddelden ongeveer dezelfde waarde hebben als er niet meer dan 3 maanden tijdsverschil tussen beide temperaturen liggen.

Opmerkelijk genoeg daalt diezelfde kans mee met het aantal jaren dat ertussen ligt (zie bovenstaande afb. met 404 kolommen).
Het verschil in frequentie tussen 1 kwartaaltijdsverschil vgl. met een halfjaartijdsverschil en ook met 9 maandentijdsverschil is wel te begrijpen, aangezien we dan de lente met de herfst of winter zouden vergelijken etc.
Ook hier is het aantal malen dat twee opeenvolgende temperaturen een tijdsverschil van 100 jaar hebben vele malen kleiner dan dat twee opeenvolgende temperaturen een tijdsverschil van 1 jaar of kleiner hebben.
Er zijn 8 datums tussen 1906 en nu die een tijdsverschil met de ernaast gelegen datum hebben die groter is dan 100, hiervan zijn er 4 met jaargang 1906.
Er zijn 814 datums tussen 1906 en nu met een tijdsverschil kleiner dan 1 met de ernaast gelegen datum, hiervan zijn er 8 met jaargang 1906

In excel ziet de histogram van de frequenties met andere kolombreedtes er zo uit:

Er lijkt een cyclus te zijn die zich elke 10 jaar herhaalt, een zonnecyclus?.
Hier zijn dezelfde gegevens nogmaals maar als lijndiagram:

Waarom er echter een verschil is in frequentie tussen een jaarlijks tijdsverschil, welke zelfs omgekeerd evenredig verloopt, ontloopt nadere analyse. We mogen voorlopig vastellen dat hoe groter een tijdsverschil is des te groter de kans is dat er een temperatuur komt die dat verschil breekt. Net zoals bij door het toeval gegenereerde getallen het absoluut verschil tussen elkaar opeenvolgende toevalsgetallen het resultaat uit vele kleintjes en enkele grotere bestaan. Een Qbasic programm laat dit zien:
--------------------------------
dim A(100001)
for k=1 to 100000
Z= int(rnd(1)*100000)+1
A(k)=Z
G= abs(A(k)-A(k-1))
print G
N=N+G
if G<50001 h="H+1:H1="H1+G">50000 then J=J+1:J1=J1+G
next k
print N/100000,H,J,H1,J1
--------------------------------------------------
Het gemiddelde N/totaal aantal worpen zweeft rondom 1/3 van het bereik van het aantal mogelijke toevallige waarden
De frequentie van de getallen kleiner dan de helft+1 van het aantal worpen is 3 keer zo hoog als de frequentie van de getallen groter dan de helft van het aantal worpen, resp. 75%:25%
De som van de partij kleiner dan de helft+1 van het totale bereik van het tijdsverschil is ongeveer gelijk aan de partij groter dan de helft van het totale bereik van het tijdsverschil resp. 50%:50%
Deze getallen vind men ook terug in de duizendbladsteelmethode van de I Ching, en ook de I Ching zelf bestaat uit twee grote stukken, 64 kleinere stukken en 384 hele kleine stukken (maar deze zijn hier wel een deelverzameling van). En ook in het diagram blijkt dat 74,4558% van de tijdsverschillen kleiner of gelijk te zijn aan 50. De verdeling van som van beide partijen blijken ook bijna gelijk te zijn aan elkaar.
Zo hebben de volgende datums (met hun etmaalgemiddelde temp.) een grote kans om in de toekomst in de squentie op te moeten schuiven aangezien hun tijdsverschil met een van hun ernaast gelegen datum groter is dan 100 jaar (indien gesorteerd op etmaalgemiddelde dan op minimum en vervolgens op maximum temp.):
11-12-1906--+8°C
19-2-2007--+5,7°C
3-3-2007--+6,4°C
30-4-1906--+7,2°C
15-6-1906--+10,6°C
1-5-2007--+15,3°C
17-6-1906--+16,2°C
20-8-2006--+16,5°C
Het volgende Qbasic programmaatje toont de voortschrijdende verdeling aan voor iedere
dag dat erbij komt.
---------------------
dim A(10100)
[start]
k=k+1
Z= int(rnd(1)*100)+1
A(k)=Z
G= abs(A(k)-A(k-1))
N=N+G
if G<51 h="H+1:H1="H1+G">50 then J=J+1:J1=J1+G
print k,N/k,H,J,H+J,H1,J1
If k=10000 then end
goto [start]
-----------------------------------
In de het gemiddelde, de frequentie verdeling en de verdeling van de som blijkt dan niets te veranderen.
Zo blijken er nu voor het het 1906 alleen al 186 etmalen te zijn met een tijdsverschil groter dan 50 jaar. Dit is 51% van het aantal dagen van het jaar 1906.
Over de gehele gemeten periode van 101 jaar (37027 etmalen) zijn er 9459 etmalen met een tijdsverschil groter dan 50 jaar.
We weten dat voor 1906 het aantal dagem met een groter tijdverschil dan de helft van het aantal gemeten dagen (dus 365) ook ongeveer 25% moet zijn geweest. Zo blijken er 75 van de 365 dagen in 1906 een tijdsverschil te hebben gehad groter dan 182,5 etmalen. Daarvan blijken 45 etmalen hedentendage nog steeds het predikaat te hebben dat ze een groter tijdsverschil hebben dan 50 jaar. 30 etmalen van 1906 hebben een tijdsverschil met het predikaat dat ze niet meer groter zijn dan de helft van het aantal gemeten etmalen, wat neerkomt op 12% van 365 etmalen. 141 etmalen van 1906 hebben vandaag wel een tijdsverschil groter dan de helft van het aantal gemeten etmalen en in 1906 niet. Het lijkt erop dat er ook een 75% (141/186) kans is dat een tegenwoordig groter tijdsverschil vroeger een kleiner tijdsverschil is geweest.
Hieronder is een afbeelding met het lijndiagram van de tijdsverschillen en nadien in de juiste sequentie naar tijd (1=1-1-1906 en 365=31-12-1906) gezet.


Even terzijde:
Er zijn dus vier soorten tijdsverschillen
kleiner dan helft naar groter dan de helft
groter dan helft naar kleiner dan de helft
kleiner blijft kleiner dan de helft
en groter blijft groter dan de helft
respectievelijk te vergelijken met: oude yin, oude yang, jonge yin en jonge yang.
Sterke lijnen zijn dan tijdsverschillen die nauwelijks gealterneerd hebben tussen kleiner of groter dan de vorige periode. Zwakke lijnen alterneren zeer vaak (herfst/lente?). Op de juiste plaats als het in de zomer zomers was?
Indien we nu ook nog kijken of het boven (yang) of onder (yin) het gemiddelde tijdsverschil van de tijdreeks ligt, kan men de acht trigrammen reconstrueren. Waarschijnlijk was de hele I tjing niet meer dan een weeralmanak.
De matrix hieronder geeft aan hoe het kan, je ziet dat dagen niet altijd hetzelfde tijdsverschil hebben, maar dat tijdsverschillen zeer lang achtereen hetzelfde kunnen zijn op een bepaalde dag. Groen betekent groter dan het halve tijdsverschil tussen de jaren en donkergroen geeft zelfs aan dat het tijdsverschil even groot is als het tijdsverschil met dat bepaald jaar en 1906. Ongeveer 48% ((783+17062)/37229) van alle vakjes zijn groen. En indien een vakje donkergroen is dan is op dezelfde dag een jaar later het tijdsverschil in dat vakje nooit lager dan de helft van het bereik maw. ongebroken. De enige uitzondering hierop is het eerstvolgende jaar (1907) dat volgt op het indexjaar (idg. 1906).
Ongeveer 2,1% van alle vakjes zijn donkergroen maar 8% van alle tijdsverschillen zijn kleiner dan 1.

De getallen worden verkregen door eerst alle dagen te selecteren van 1906 tot en met een bepaald jaar in de volgorde zoals die nu staat (dwz. met hun etmaalgemiddeldde temp. van koud naar warm, ook voor de minimum- en dan maximumtemp.), vervolgens hun tijdsverschillen onderling opnieuw uitrekenen en dan sorteren voor alleen die dagen uit 1906. Na zo'n 100 permutaties met de sequentie (elk jaar eenmaal) blijven de volgende 5 dagen over die ook nu nog dezelfde waarde hebben als in 1906 én kleiner dan 1 zijn en in al die tussenliggende tijd nooit veranderd zijn:
22-feb, 19-maart, 26-september, 4-oktober en 22-oktober. Dit betekent dan hun etmaalgemiddelde temperatuur op die datums vgl. met de ernaastgelegen etmaalgemiddelde temperatuur in de glijdende schaal nooit de waarde van het tijdsverschil veranderde welke het met de ernaastgelegen datum heeft en dus ermee altijd zijn positie zoals vastgelegd in 1906 in de sequentie behield. Er zijn 189 dagen in 1906 waarbij het hetzelfde tijdverschil niet wordt herhaald in de daaropvolgende jaren. Er zij dus 176 dagen waarbij het tijdsverschil dus doorloopt tot in de jaren na 1906 en waarvan er dus 5 (1,3%) nu nog steeds bestaan. De verhouding is ongeveer 50%:50%. (Indien men niet wilt weten wat er van een temperatuur geworden is maar waar het vandaan kwam dient men het hele berekeningsprotocol nog eens te doen maar dan beginnende met het huidige jaar, de verhouding wordt dan 182 dagen -doorlopende- staat tot 183 dagen,zie alhier.


Na verwerking van alle gegevens verkrijgt men de volgende diagram:

En indien er een klimaatcrisis zou zijn zou het dan een mooie curve zijn?
Echter vanaf 1931 is het minimale tijdsverschil 2 dagen en vanaf 1992 is het minimale tijdsverschil plots 9 dagen. Wat overreenkomt met de observatie dat de lente nu ongeveer twee weken eerder begint dan in 1906. Het eerste jaar waarin het grootste tijdsverschil kleiner is dan het tijdsverschil tussen 1906 en dat jaar is 1977.
Indien men de trend van de blauwe reeks uit bovenstaande grafiek doortrekt heeft over 90 jaar geen enkel jaar met 1906 nog een tijdsverschil dat kleiner dan 1 jaar is.
Het bestand is hier online te zien (excel 97-2003) of hier te downloaden:DivShare File - vegl-time2.xlsb (binair XLS bestand--office 2007 bestand)
Waarom niet gewoon etmaalgemiddelde temperaturen met elkaar vergeleken ipv. de verschuiving van tijdsverschillen met 1906? Omdat men aan de tijdsverschillen kan zien of zo'n vergelijk enige betrouwbaarheid heeft en met alleen etmaalgemiddelde niet. Zo blijkt de grafiek over de som van de percentielen er zo uit te zien:

Elke daling staat voor een vermindering in het aantal dagen met dezelfde tijdsverschillen. In formule: (B/365)+(B/A). Het zweeft netjes rond 1 en het uiteindelijke resultaat is altijd 1+(x/365), waarbij x het aantal rijen zijn die nog doorlopen van idg. 1906 tot nu.

Indien ik de bij alle gemeten gemiddelde etmaaltemperaturen van de laatste 101 jaar elk tijdsverschilletje een aparte kolom geef (weer in Past software) krijgen we het volgende resultaat:

en bij 37026 kolommen verdwijnt het omgekeerd evenredige verband uit de vorige afbeeldingen.
Een zwakke afspiegeling ervan vormen de 4 kolommen die steeds in grootte afnemen en beginnen na 19 jaar en elkaar opvolgen in lengte en tijd langs de groene lijn.
Indien het heden ten dage werkelijk warmer is geworden dan 100 jaar geleden dan zou dat verband ook zichtbaar moeten zijn.
Misschien is hiermee zelfs de werking van het geheugen verklaard, slechts door te zoeken naar dichtsbijzijnde datums die ook binnen een mensenleven vallen kan men keydatums produceren met een hoge connotatie.
Indien de aarde echt warmer wordt betekent dit ook een breuk in het collectieve geheugen aangezien in de toekomst bepaalde temperatuur data niet meer voorkomen en dus ook nauwelijks nog de kans hebben om de tijdsverschillen met de erbij behorende connotatie te triggeren.
Hieronder is een voorbeeld waarbij hetzelfde als in bovenstaande beschreven is gedaan, maar dan van een periode van de laatste 45+ jaar vanaf vandaag waarbij de periode verdeelt is in 180 kolommen.

Zo kan men van elke periode, locatie of persoon een tijdsverschillen-profiel maken,
hieronder is een 'fingerprint' van dezelfde periode/persoon als hierboven.


Maar indien ik van elke dag het verschil (afgerond in jaren) opteken tussen de tijdsverschillen met dezelfde dag het jaar ervoor en van elk jaar op zich het gemiddelde van die verschillen uitreken krijg ik de onderstaande diagram over de laatste 101 jaar:

Alleen 1949 heeft een gemiddeld verschil dat groter is dan 1 jaar
Het gemiddelde over de 101 jaar is 0,513
De eerste 33 jaar is het gemiddelde 0,482, de middelste 33 jaar heeft een gemiddelde van 0,519 maar de volgende 33 jaar is het gemiddelde 0,546. Dit vormt bijna een stijgende rechte lijn.
Het verschil tussen de tijdsverschillen wordt dus steeds groter.
Dit is echter schijn want een diagram van de gemiddelde verschil van elke decade na 1906 ziet er zo uit:

Het verschil tussen de eerste decade (06-16) en de negende decade (86-96) is maar liefst 0,162 groot en het grootste verschil zit tussen de 8ste en 9de decade, dat zou (al) kunnen wijzen op een klimaatcrisis?
Ook hier blijkt dat we nog te weinig gegevens hebben. Er is zelfs nog onvoldoende bewijs dat het einde van de wereld op 21 december 2012 enig effect op het klimaat zal hebben. Evenmin is er enig bewijs dat de veronderstelde klimaatcrisis katastrofaal voor de aarde is.
Tel ik het werkelijk aantal tijdsverschillen (niet afgerond!) per dag per jaar ongelijk aan het voorafgaande jaar dan krijg ik het volgende diagram:

Met een som van 2123 en een gemiddelde van 5,82 over de hele periode 1906-nu.
Dan heeft de nazomer/herfst duidelijk de grootste amplitude en de winter de kleinste amplitude.
Het komt echter slechts maar 5 maal voor in de periode 1906-nu dat in een gegeven jaar op twee opeenvolgende dagen de tijdsverschillen gelijk aan elkaar zijn: 1 maal in 1906, 3 maal in 1907 en 1 maal in 1908 op 7 aug, 28 okt en 24 november.
Wat dus even nietszeggend is.
Waarschijnlijk is de hele klimaatcrisis niet meer dan een rekenblunder door tegenwoordige weerfeiten te vergelijken met de weerfeiten van 100 jaar geleden waarbij statistich gezien eigenlijk alles (nog) mogelijk blijkt.
Klimaat is namelijk het gemeten gemiddelde over een periode van 30 jaar in een bepaald gebied. Theoretisch zijn we sinds 1906 al 3 klimaten verder en halverwege onze 4de klimaat.
Volledig normaal dus.
Voor de die-hards onder ons hier is de grafiek vanaf 1906 tot nu met alle etmaalgemiddelde temperaturen (TG) als punten in de grafiek en zijn regressielijn, er is nauwelijks een stijging, de correlatiecoefficient ervan is 0,0046204!!:

en dezelfde grafiek voor de laatste 40 jaar:

laat pas een lichte stijging zien, met een correlatiecoeficient van 0,079349.


Gelukkig heb ik meer verstand van bier.

politieke vernieuwing

Als we het hele politieke bestel willen herzien dan zie ik een optie:
politieke partijen zouden genoteerd moeten staan aan de beurs, wie wil er dan nog aandelen van?

vrijdag 18 mei 2007

klimaatcrisis v2.0


Hier is de reeks maximumtempraturen per dag vanaf 1 januari 1951 t/m vandaag grafisch weergegeven, zie je een duidelijke stijging? Ik niet.
De reeks is verkrijgbaar bij http://www.knmi.nl/klimatologie/daggegevens/download.cgi en bewerkt met excel. Voor antieke weerwaarnemingen kan men hier terecht: http://www.knmi.nl/klimatologie/daggegevens/antieke_wrn/index.html
Hieronder is de reeks maximumtemperaturen per dag vanaf 1906 tot vandaag:

Inderdaad, niks te zien! Men kan hoogstens beweren dat de laatste 10 jaar de maximumtemperatuur nauwelijks onder de -5°C geweest is (eenmaal -5.5°C op 8 jan 2003).

(Zelfde afbeelding als voorafgaande afb. maar dan streched)
Waarschijnlijk kan men met dezelfde 'bewijsgrond' beweren dat er tussen 1960 en 1987 een super kleine ijstijd gaande was.
De onderstaande afbeelding toont de normaal verdeling van alle dagelijkse maximum temperaturen die voorkwamen tussen 1906 en vandaag.

(Deze telt 62 kolommen maar met een andere kolombreedte ziet de histogram er anders uit)
De frequentie van de dagelijkse maximum tussen de 11°C en 20°C temperatuur is (met Past software) merkwaardig genoeg in de histogram tov. de normaal verdeling ondervertegenwoordigd. De twee pieken in de top lijken mij de overheersende lente danwel herfst dagelijkse maximumtemperatuur. Waar die piek van 11°C en 20°C bijhoren die mag het zeggen, waarschijnlijk hoort 20°C bij de nazomer. De frequentie van laagste- en hoogste maximumtemperaturen kan zelfs nog hoger om op de normaal verdeling te vallen.
Een ander merkwaardig fenomeen in de duur van de neerslag per dag (waarbij 240 voor 24 uur staat), is de dip in de meetreeks 1957 t/m vandaag. Die dip begint vanaf mei 1959 en duurt t/m december 1960, de duur van de neerslag is toen of verkeerd gemeten of verkeerd genoteerd (station maasticht, iemand heeft zitten te slapen want bij bv. station de bilt is datzelfde fenomeen niet zichtbaar, of zijn het de gevolgen van de productie van de eerste DAF 600's sinds maart 1959, anderzins kunnen ook de nederlandse staatsmijnen hieraan debet zijn, of een combinatie van beide?) ik kan geen andere verklaring vinden voor een lange periode van kortdurende buien waarvan het grootste dagelijkse totaal nog geen 180 minuten is. Een duidelijke deviatie de men faalde op te merken itt. een klimaatcrisis die geen zichtbare anomalieën vertoond.

Er viel in die periode echter wel de normale hoeveelheid neerslag, dat zullen dus plensbuien zijn geweest.
Hieronder zie je weergegeven de hoeveelheid neerslag per dag tussen 1957-vandaag. De grootste hoeveelheid over de hele periode is 82.7 mm regen.

De overheersende windrichting van de laatste 100 jaar blijkt 235 (het zuidwesten) te zijn, als goede tweede komt het noordoosten, maar het zuidoosten en het noordwesten zijn zwaar ondervertegenwoordigd, zie onderstaande afbeelding.

(0 staat voor variabele wind).
Hier is de hele weer data file 1906-vandaag om te bewerken als online .xls document voor je eigen knutselplezier.
De gemiddelde etmaaltemperatuur levert natuurlijk andere waarden op.
Hieronder is de afbeelding met een histogram van de etmaalgemiddelde vanaf 1-1-1906 tot vandaag. De afwijking is duidelijk.

In excel krijgen we het volgende resultaat voor alle etmaalgemiddelde van 1-1-1906 tot vandaag:
stats A:
Mean 99,30361628
Standard Error 0,347174328
Median 101
Mode 137
Standard Deviation 66,80467662
Sample Variance 4462,864818
Kurtosis -0,384989792
Skewness -0,176684842
Range 442
Minimum -154
Maximum 288
Sum 3676915
Count 37027
Ik ben benieuwd wat het gemiddelde is van de laatste 3 miljard jaar.
Onderstaande toont de laatse 500 miljoen jaar (wiki)

Voor de laatste 400000 jaar blijkt uit de Vostok ijskern dat de gemiddelde temperatuur over die periode 4,523914225°C lager ligt dan vandaag met als extremen -9,39°C en 3,23°C tov. vandaag.
stats B:
Mean -4,523914225
Standard Error 0,050333803
Median -5,1
Mode -7,64
Standard Deviation 2,896271938
Sample Variance 8,388391139
Kurtosis -0,629050222
Skewness 0,596858644
Range 12,62
Minimum -9,39
Maximum 3,23
Sum -14978,68
Count 3311
Zie afbeelding hieronder voor het histogram over bovenstaande periode:

(O staat voor de temperatuur van vandaag)
Onderstaand diagram toont de gemiddelde van elke 10 jaar vanaf 1906:

De gemiddelde temperatuur van 1-1-2006 t/m 31-12-2006 is 11,16191781°C
De gemiddelde temperatuur van 1-1-1997 t/m 31-12 2006 (een decade) is echter 10,79950712°C
Gossie, nu snap ik wat er met venus is gebeurt.
Tussen 1946 en 1986 was toevallig de tijd dat ze vreesde voor een nieuwe ijstijd.
Indien ik de bovenstaande diagram resultaten ijk met het 30 jarig gemiddelde van 1960-1990 welke de waarde heeft van 9,486867393°C dan blijkt bovenstaand figuur nauwelijks van vorm te veranderen.
Dit betekent ook dat in 2006 de gemiddelde temperatuur is gestegen met 1,675°C tov. de ijkwaarde van het 30 jarig gemiddelde.
Maar die stijging valt nog ruim binnen de standaard deviatie van 6,68°C van de stats A want de afwijking bedraagt 1.2315°C tov. de gemiddelde van 9,930361628°C.
Het valt bij het 400000 jaar gemiddelde echter wel buiten de standaard deviatie van 2,896271938°C bij stats B en mag dus als significant aangemerkt worden.
zie diagram:

De overschrijdingskans voor het gemiddelde van stats A tov. van het gemiddelde van stats B bedraagt (9,930361628-5,406447403)/2,896271938=1,557 en dit levert volgens de tabel de waarde 5,915% op, wat neerkomt op 1 op 16,9 of eens in 17 eeuwen.
De Vostok gemiddelde is geen deviatie in de contemporaine klimaat geschiedenis maar het huidige gemiddelde is wel een afwijking in een periode van 400000 jaar klimaat geschiedenis.
Is de evolutie niet geweldig om ons haar te laten verliezen en het warmer te laten worden, hieruit blijkt toch de dominantie van de westerse cultuur waarin angst voor naaktheid leidt tot een warmer klmaat!
Indien de gemiddelde temperatuur elke 15 jaar met 1,675°C toeneemt, dan is over 825 jaar de gemiddelde temperatuur 101,612°C en dat is te veel voor elke PC
Meer statistische wetenswaardigheden: http://www.euronet.nl/users/e_wesker/weer/stats.html

wierd al

woensdag 16 mei 2007

WM Sexual Assault: Overview > Stages of Sexual Assault

WM Sexual Assault: Overview > Stages of Sexual Assault
This is interesting and makes every mailman (f/m) a rapist, for (s)he intrudes (unasked) your life with flyers and folders then desensitizations it and gains trust with you by only using the letterbox and last but not least you are getting isolated by getting only mail and nothing more.
How hysterical can this BS be?

dinsdag 15 mei 2007

Tegenlicht -> Afleveringen -> Outfoxed

Tegenlicht -> Afleveringen -> Outfoxed
"Fair and Balanced" luidt de slogan van het Fox News Network, een van Amerika's grootste nieuwszenders. De nieuwszender geeft hiermee aan de deugd van de neutraliteit hoog in het vaandel te dragen. In Outfoxed wordt de zeepbel van zelfverklaarde objectiviteit echter stevig doorgeprikt.

zondag 13 mei 2007

global dimming



Its armageddeon, again!
The cooling effect of air pollution-particles was in the 70's the main reason not to interfere with the climate processes (ice-age or global warming issue) in the first place, as in them days a teacher explained to me! So here it is, the evidence that bullshitting around from these political envirementalists only made things worse and out of balance. Gee, thanks for their (irresponsible) concern and 'warm' feelings.
And US and australia should shut up about global warming or ratify the Kyoto protocol and put their money where their mouth is. And then tinker with the earths future towards an cataclysmic end, before turning global warming into global panic.
Or while their at it, why not declare the roomtemperatuur of 20C as the normal average year temperatuur and set that as our climate-goal, that would please everybody. A nice incentive could be a fine for every day that it isn't exactly 20C, assholes. Soylent green IS people, tell them.

vrijdag 11 mei 2007

kans op leven

de kans op leven is eigenlijk een sinpele rekensom:
de reikwijdte van temperatuur is -273,16 C tot 1030 Kelvin of meer, hiervan is levensvatbaar ongeveer 0 tot 40 graden, dat is dus 40/(10^30)
Vermenigvuldig dit met de locatie in het universum: de spanne van de grootte van een virus tot de lengte van de grootste dinosuarus tov. de kubieke inhoud van net hele universum oftewel ongeveer 45 meter/(∞-1)
En vermenigvuldig dit met de spanne van levensduur (enkele minuten tot een eencellige zich deelt tot de langste levensduur weleke is van de schildpad) versus de leeftijd van het heelal van ongeveer 14 miljard dwz. 140 jaar/14 miljard jaar.
De enige fout in de redenering is dat we niet weten of het heelal leeft.
De volgende nalatigheid is dat de volume van het heelal toeneemt en de dichtheid afneemt met de ouderdom van het universum.
Met bovenstaande (onbewezen) premisse zou voor enig plek op elke tijd in het universum de conclusie -∞ moeten zijn. De officiele en geaccepteerde formule is echter de Drake-vergelijking
Indien mijn redenering waar is, is het leven dus eigenlijk niet meer dan assimilerende dode materie, een definitie-wijziging want anders klopt de conclusie niet. Wat wordt bevestigd door het ontbreken van een ziel in ieder mens. Toeval?
Het was te verwachtten dat na de dood van God de ziel ook geen nut meer heeft.
Indien we de zwaartekracht meenemen in de berekening met een 10% tolerantie aan de aardse zwaartekracht (wat dan een spectrum geeft van ongeveer 8.82 m/s2 tot 10.78 m/s2), tussen volledige gewichtsloosheid en een zwart gat behoort dan 1.96/331 m/s2 tot de levensbarende kans. Maar ja, fysica was nooit mijn sterkste kant.

swades


Swades: een mierzoete bollywood film maar met de morele boodschap om zelfredzaam te zijn idg. met behulp van een waterkrachtgenerator om te voorkomen dat in het dorp telkens de electriciteit wegvalt. Hoe ze aan die materialen kwamen (of de benodigde financiele middelen) wordt netjes in het midden gelaten (microkrediet?). Eindelijk kan het dorpje zich in de vooruitgang storten. Tot zover eind goed al goed.
A must voor elke pessimist.

maandag 7 mei 2007

vrijdag 4 mei 2007

taps



For those whose bravoury was our liberation

En hier is een webcam met een blik op de dam.

donderdag 3 mei 2007

Irak


Indien de olievoorraden en reserves binnenkort toch opraken (en hiermee eigenlijk ook het klimaatprobleem is opgelost) wat doen die amerikanen dan in Irak behalve het fundamentalisties materialisme propaganderen?
Een democratie stichten waarin elke mening is 'gleichgeschaltet' en andersdenkenden het zwijgen wordt opgelegd in het hypocriet landsbelang?
Ja, Amerika is 'a great nation' ook in eigenwijsheid; het is zelfs typisch amerikaans om de prioriteiten verkeerd te hebben.
De bevrijding van '45 is ze naar het hoofd gestegen en heeft ze arrogant gemaakt.
De vrije markt en haar werking samen met de bijbel, naast militaire bases in bijna elk land ter wereld, PC's om overal in je hoofd te kunnen kruipen en geen enkel alternatief, dat is geen optie maar 'business as usual'.
We mogen de glorie van 'the american empire' nog tegemoet zien in de technologische verniewingen en voortschrijdende globalisering.
Is het einde van de Islam hiervoor noodzakelijk?
Het lijkt dat Bush niet rationeel handelt maar slechts exponent is van dit tijdsgewricht waarin de fase van een opkomend imperium naar zijn einde loopt, het lijkt zelfs dat hij dramatiseert. Het uitbannen van alle armoe en het klasseverschil daarin vergeten is amerika's grote kracht. In het nieuwe imperium zijn alle mensen hoofdzakelijk consumenten. Consumenten van geluksgevoelens, pragmatische marketingsconcepten en een eindeloze reclamereeks van een onbereikbaar geidealiseerde egotrip.
Indien amerika niet snel de echte les van 9/11 leert, zal de islam hiervan de slachtoffer blijven omdat de situatie blijft steken in wraakzucht.
Of de islam sterk genoeg is om dat zevenkoppig monster een hoofd te bieden moet nog blijken. Er staat ze nog een tsunamie van amerikanen te wachten, en de enige tegenstander die de amis duchten en serieus nemen is de economie.
Als je de 'american way of life' afzet tegen de 'european way of being' en
dit vergelijkt met de 'islamic way of listening' dan hebben die arabieren toch nog een goeie kans, ook helpt de klimatologische verandering hun een handje mee want welbeschouwd gaat de hele oorlog tussen een stelletje woestijnnomaden en een stelletje eskimoos.

Wilders, eat your heart out.