zondag 18 november 2012

(title unknown)

(title unknown):

Het zwakste punt van digitale veiligheid: het wachtwoord

Mat Honan werd onlangs gehackt. Met rampzalige gevolgen. Door koppeling van verschillende diensten en opslag in de cloud hadden de hackers zodra ze binnen waren in een account toegang tot alles. Zijn iPhone en iPad werden vanaf een afstand gewist, via zijn twitteraccount werden racistische teksten verspreid en hij raakte gigabytes aan foto’s, e-mails en documenten kwijt.
Het was niet zo dat Honan geen verstand heeft van de digitale wereld. Hij schrijft voor technologiemagazine Wired en het wachtwoord voor zijn Gmail-account bestond uit negentien karakters. Na de hack – die het digitale leven van Honan vernietigde – dook Honan in de wereld van digitale veiligheid. En uit hoeveel tekens, hoofdletters en apenstaartjes een wachtwoord ook bestaat: het persoonlijke wachtwoord is het zwakste van de beveiliging en heeft geen toekomst meer, stelt Honan.
The common weakness in these hacks is the password. It’s an artifact from a time when our computers were not hyper-connected. Today, nothing you do, no precaution you take, no long or random string of characters can stop a truly dedicated and devious individual from cracking your account. The age of the password has come to an end; we just haven’t realized it yet.
Lees het hele artikel van Mat Honan over de toekomst van digitale veiligheid bij Wired (6.217 woorden)