donderdag 22 november 2012

Wiskundigen komen met computermodel voor de liefde: niet te snel gaan! - Wetenschap & Gezondheid - VK

Wiskundigen komen met computermodel voor de liefde: niet te snel gaan! - Wetenschap & Gezondheid - VK: De liefde, sla er Shakespeares Romeo en Julia maar op na, is een spel van aantrekken en afstoten en Nijmeegse wiskundigen denken er nu ook een formule voor te hebben. De timing van de onderlinge reacties tussen geliefden blijkt daarbij cruciaal voor de stabiliteit van hun relatie.
"

Tja, als pas na een jaar het loze voor de koude uitnodiging komt, dan is geen de reden voor oudejaarsvuurwerk. Maar zolang de dingen mooier lijken dan ze zijn, heb je geen telefoon nodig om er kots en vuilnis doorheen te douwen. De enige wiskunde betreft dan pas de rekening.
Het sterkste bewijs voor de formule is echter dat de timing compleet foutief zal zijn als van minstens een de timing listig kapot gelogen wordt. Om over misbruikte timing maar te zwijgen.  En al het andere wat er tussen staat, daar kan zelfs google niets aan veranderen. En die formule waarschijnlijk ook niet.
Een formule over haat zal hetzelfde eruit zien, maar dan gaat het niet om timing maar de grootte van het vijandsbeeld vermomd als trojaans paard, waarmee alle sympathie met stom kapot wordt bedrogen.