dinsdag 27 maart 2012

Lekker in je vel tijdens een nucleair conflict

Lekker in je vel tijdens een nucleair conflict:
Nu de spanningen tussen Israël en Iran weer eens hoog oplopen, is het natuurlijk zaak om daardoor niet al te depri te worden. Lekker in je vel zitten tijdens een preventieve aanval op nucleaire installaties: wie wil dat nou niet? Het is gemakkelijker gezegd dan gedaan.
Gelukkig heeft het verleden ons veel geleerd over het overwinnen van nare gevoelens bij gewapende conflicten. We hoeven het wiel dus niet opnieuw uit te vinden! Hoe bleven we ons lekker voelen tijdens de Vietnamoorlog? Hoe behielden we onze innerlijke kracht toen de bom op Hirosjima viel?
De Speld spitte de archieven door en ging bij experts te rade. Vier tips om een mogelijke aanval van Israël van je af te laten glijden.
Laat je niet afleiden

Zo’n aanval is natuurlijk een ding. Het is echter niet nodig dat je ervan van de wijs raakt. Gewoon lekker doorgaan met waar je mee bezig bent. Als je al op de goede weg was, dan verandert zo’n aanval daar helemaal niets aan.
Maak een tekening

Haal de creativiteit in jezelf naar boven door middel van het maken van een tekening. Het hoeft niet mooi te zijn. Zie het als iets leuks om een keer te proberen.
Richt je huis opnieuw in

Het geluk zit niet in de dingen, maar in jezelf. Maar, zoals de Chinezen al wisten, kunnen de dingen thuis invloed hebben op je geluk. Pas volgens de leer van Feng Shui je leefomgeving zo aan dat de harmonieuze stroming van Qi (levenskracht) gestimuleerd wordt. Verplaats bijvoorbeeld een kast.
Laat je superego je niet de les lezen

Altijd is daar weer die boeman die over onze schouders meekijkt. Het lijkt nooit goed genoeg te zijn. Je kan ernaar luisteren, maar onthoud dat je ook je eigen weg kan gaan. Dat doen de grote mogendheden toch ook?