maandag 26 maart 2012

Wat is democratie?

Men kan zich politiek verenigen met mensen van gelijke overtuiging, maar in een werkvereniging toch in aanraking komen met mensen van allerlei overtuigingen, pluimage en preferenties, zonder dat men er een keuze in heeft.
Is het dan niet democratischer om alleen te werken met mensen van gelijke overtuiging, en er dus een keuze bestaat in werkvereniging.
Het samenwerken aan een doel, zoals het kapitalisme de arbeid richting geeft, is volledig inefficiënt met arbeiders die er alle een andere overtuiging op na houden, zelfs over het arbeidsdoel.
Het arbeidsdoel dat de meeste arbeiders er tegenwoordig volgen is hun overtuiging dat ze macho (m) of bitch (v) moeten zijn.
Beide overtuigingen zijn contraproductief en cynisch.
Arbeid is dan net als sex zonder clou.
Het is deze gender-attitude die alles worst is en iedereen laat stikken, en geen enkel ander doel dient dan zichzelf en consumptie van hun overtuiging en machtsvertoon.
En het dient geen democratie of arbeid.
Of we gaan ons leven inrichten als een hollywood-produktie waarin we de acteurs kunnen kiezen die in hun rollen inspraak hebben, of we beginnen overnieuw op mars als het nieuwe communistische paradijs.