zaterdag 3 maart 2012

Gebrek aan onafhankelijke media in Nederland

Gebrek aan onafhankelijke media in Nederland:

‘Whoever controls the media, controls the mind.’

~Jim Morrison


Farrakhan valt uit naar de pers in de VS en zegt dat ze eerlijk verslag zouden moeten doen van de feiten. Daarbij geeft hij een groot compliment aan de Occupy beweging. Eerder werd hier al aandacht gegeven aan het artikel: “Wie bepalen in het nieuws in Nederland?“ Daarnaast laat ook het artikel: “Eigenaar NU.nl: Bilderberger, trilaterist en CIA-agent“ pijnlijk zien hoe weinig onafhankelijkheid de media in Nederland heeft. Ze zijn helaas vooral een verlengstuk van de 1% en vertegenwoordigen helemaal niet de belangen of de ware meningen van het gewone volk. Dit laat zien dat de boodschap van Farrakhan gericht aan de mianstream media in de VS maar al te zeer ook opgaat voor een groot gedeelte van de Nederlandse pers. Enige publieke omroepen zoals. o.a. VPRO Tegenlicht uitgezonderd.



Bilderberg, Triliteral Commisson, BIS Bank, allemaal voorbeelden van machtscentra die nooit in de mainstream media aan bod komen.


De Nederlandse pers wordt grotendeels gecontroleerd door de bankenelite en de corporatocracy, bijv. via de aandeelhouders die winsten willen zien wat natuurlijk rechtstreeks in tegenspraak is met een “vrije onafhankelijke pers”. Ook vindt controle plaats door advertenties van grote bedrijven in de media die deze advertenties bij eventuele negatieve publicaties door die media over dat bedrijf terugtrekken. Zo wordt kritisch zijn dus direct bestrafd en niet kritisch zijn beloond. En als laatste zijn veel persbedrijven net als andere bedrijven leningen aangegaan bij de banken en dus direct afhankelijk van deze instituten voor hun voortbestaan. Kritiek hebben op deze banken en mensen uitleggen hoe het huidige economische systeem daadwerkelijk werkt bijvoorbeeld zou kunnen betekenen dat krediet wordt ingetrokken en zo het hele bedrijf ten onder gaat. Wie betaald bepaald!


Zie voor een uitgebreide analyse van de Nederlandse pers en hoe sterk de banken hier invloed op hebben deze aflevering van De Wereld Verklaard, ook laten ze zien dat er niet eens “grote complotten” nodig zijn maar lichten ze toe hoe dit heel natuurlijk zo kan groeien:



Oplossingen(?): Denk heel goed na of je nog wel energie en geld wilt steken in mainstream media. Een krant is zo opgezegd, een tv zo weggedaan. :-) De alternatieve nieuwsmedia zijn met dank aan het internet snel aan het groeien. Overzichten van deze onafhankelijke media zijn o.a. te vinden via: grenswetenschap.nl/veld.asp en oudemedia-nieuwemedia.nl. Daarnaast zijn qua internationale televisie Russia Today & Al Jazeera aan te raden om een wat breder beeld te krijgen van de situatie in de wereld. En als laatste zijn er via het internet overal interessante documentaires te vinden waar meer van te leren is dan het gemiddelde tv programma. Verdere tips zijn van harte welkom in de reacties.


Aanverwante artikelen:

-) Oorlog is cashen voor de 1%

-) Iran gisteren en vandaag

-) Hernieuwbare energie inplaats van oorlog

-) Armoede in de VS in beeld